Δεν εκδίδονται στην Ιταλία οι πρώτοι δύο από τους πέντε φοιτητές

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016, 09:47
Δεν εκδίδονται στην Ιταλία οι πρώτοι δύο από τους πέντε φοιτητές
Απορρίφθηκε το αίτημα των ιταλικών αρχών για την έκδοση των δύο από τους πέντε φοιτητές για τους οποίους έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στα επεισόδια στο Μιλάνο, την Πρωτομαγιά του 2015. Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας , με βούλευμα που εξέδωσε πριν από λίγο αρνήθηκε την έκδοσή τους στην Ιταλία , ενώ σήμερα θα εξεταστεί η υπόθεση για τους άλλους δύο .

Μετά από επτάωρη συνεδρίαση, η οποία ξεκίνησε χθες το πρωί και ολοκληρώθηκε το απόγευμα, το Συμβούλιο που έκρινε την υπόθεση της έκδοσης για τους δύο πρώτους από τους πέντε φοιτητές , έδωσε αρνητική απάντηση στις ιταλικές Αρχές που ζητούν να δικάσουν τους νεαρούς για επεισόδια κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Μιλάνο την πρωτομαγιά με αφορμή τα εγκαίνια της EXPO 2015.

Το αίτημα της Ιταλίας ,που εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τους πέντε φοιτητές πριν λίγους μήνες, αφορά κατηγορίες για αδικήματα σχετικά με «καταστροφές» και «διακεκριμένη αντίσταση» οι οποίες τιμωρούνται στην γειτονική χώρα με ποινές από 8 έως 15 χρόνια, ενώ επιτρέπεται απροσδιόριστος χρόνος προφυλάκισης.

Διαβάστε επίσης: Στο Εφετείο η υπόθεση για την έκδοση των 5 φοιτητών στην Ιταλία

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016, 09:47