Μη πειστική χαρακτηρίστηκε από τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας η κατάθεση του μάρτυρα του οποίου είχε διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή προκειμένου να ρίξει φως σε «σκοτεινά» ακόμη και σήμερα, στοιχεία γύρω από την απαγωγή και τη δολοφονία του 26χρονου φοιτητή Μάριου Παπαγεωργίου, πριν από έξι χρόνια.

Ο μάρτυρας ο οποίος, σύμφωνα με τους συνηγόρους της οικογένειας του άτυχου φοιτητή, μπορούσε να αποκαλύψει πολλά για την υπόθεση και κυρίως το μέρος όπου μεταφέρθηκε η σορός του 26χρονου, χωρίς ποτέ να βρεθεί από τότε, έπεσε σε σωρεία αντιφάσεων, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είναι πειστικές οι απαντήσεις σας. Μέχρι το μεσημέρι, θα έχετε πει την αλήθεια. Δε θα φύγετε από εδώ αν δεν πείτε την αλήθεια. Έφτασε η μέρα. Μη φοβάστε. Μιλήστε», είπαν, απευθυνόμενοι στο μάρτυρα, οι δικαστές προτρέποντάς τον να αναφέρει όσα γνωρίζει.

Ο μάρτυρας ωστόσο δεν φάνηκε διατεθειμένος να λύσει τη σιωπή του σε κρίσιμα σημεία για το οποία δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων από την έδρα του δικαστηρίου με αποτέλεσμα να διαταχθεί η σύλληψή του για ψευδορκία.

Η εισαγγελέας της έδρας μάλιστα παρατήρησε ότι στην κατάθεσή του απέκρυψε στοιχεία από τα οποία θα μπορούσε να διαλευκανθεί η υπόθεση. «Ο μάρτυρας υπέπεσε σε ψευδή γεγονότα και απέκρυψε την αλήθεια. Έπεσε σε αντιφάσεις και ψέματα, δε θυμόταν συμβάντα καίριας σημασίας με την υπόθεση, θυμόταν όμως με λεπτομέρειες όσα συμβάντα δεν είχαν σχέση με αυτήν», είπε η εισαγγελέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφορμή ήταν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που φέρεται να είχε με τον 73χρονο βασικό κατηγορούμενο, μετά την απαγωγή του 26χρονου φοιτητή στις οποίες ακούγονται μεταξύ άλλων οι φράσεις: «Ας το τελειώνουμε. Είμαστε όλοι έτοιμοι. Όλα είναι υπό έλεγχο».

Ο μάρτυρας δεν κατάφερε να δώσει μία σαφή απάντηση για ποιο λόγο έγινε αυτός ο διάλογο, επιμένοντας στον ισχυρισμό του, ότι το θέμα της τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον κατηγορούμενο ήταν η δουλειά που του είχε πει ότι θα του έβρισκε.

«Μόνο για τη δουλειά μιλάγαμε, εάν μου βρήκε δουλειά», είπε ο μάρτυρας, ορκιζόμενος στα παιδιά του για τα λεγόμενά του.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης αναφέρθηκαν σε τηλεφωνική επικοινωνία με ημερομηνία 28 Αυγούστου 2012, στην οποία ο μάρτυρας λέει στον κατηγορούμενο ότι έκανε 400 χλμ . Στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι είχε πάει για διανομή κάρβουνων σε ταβέρνες στην περιοχή της Θήβας.

Δικαστής: Γιατί τον πήρατε τηλέφωνο να τον ενημερώσετε για τα χιλιόμετρα που κάνατε; Για ποιο λόγο; Για ποια δουλειά ήσασταν

Μάρτυρας: Είχαμε πάει κάρβουνα με σακιά σε ταβέρνες.

Δικαστής: Τη λέξη ταβέρνες όμως δεν την αναφέρετε. Μήπως ήταν το κάλυμμα τα κάρβουνα και μεταφέρατε κάτι άλλο; Τι κουβαλάγατε μαζί με τα κάρβουνα κύριε μάρτυρα; Πείτε την αλήθεια.

Μάρτυρας: Μόνο κάρβουνα

Δικαστής: Γιατί είπατε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχατε με τον κατηγορούμενο “όλα υπό έλεγχο”;

Μάρτυρας: Δε θυμάμαι.

Δικαστής: Εδώ θα μείνετε μέχρι να θυμηθείτε.

Μάρτυρας: …Για τη δουλειά με τα κάρβουνα, ότι πήγαμε καλά.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, ο μάρτυρας οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ενώ η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, με δάκρυα στα μάτια, δήλωσε: «Είμαι χαρούμενη. Ευχαριστώ πολύ το δικαστήριο, σίγουρα θα βγάλουν άκρη και θα βρω τα κόκκαλα του παιδιού μου».

Η μητέρα απηύθυνε μάλιστα έκκληση στον μάρτυρα να τη βοηθήσει να μάθει έστω και τώρα το μέρος όπου βρίσκεται η σορός του παιδιού της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι πατέρας, τον παρακαλώ να πει την αλήθεια να μας αποκαλύψει που έκαψε και έθαψε το παιδί μου. Έχει δύο παιδιά, ας τα σκεφτεί. Θέλω να μου πει που το έχει πετάξει και με τα χέρια μου να σκάψω και να πάρω τα κόκκαλα του παιδιού μου»

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Νοεμβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης