Η… άγρυπνη αριστερή συνείδηση και το συλλογικό ήθος συμβιβάστηκαν στη ρίψη χημικών, τις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και τις συλλήψεις. Ο αγροτικός ξεσηκωμός έριξε το προσωπείο της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα που ως αντιπολίτευση καταδίκαζε τη χρήση αστυνομικής βίας, αλλά ως κυβέρνηση τη χρησιμοποιεί ως δεκανίκι μίας αδιέξοδης πολιτικής που έχει πλήξει ανεπανόρθωτα όλες τις επαγγελματικές τάξεις.

Τα τρακτέρ πέρασαν μέχρι την Πύλη ΑδριανούΗ ΕΛ.ΑΣ. της «πρώτης φοράς αριστερά» τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από την ΕΛ.ΑΣ. των προηγούμενων κυβερνήσεων που ο ΣΥΡΙΖΑ ξόρκιζε και «χαστούκιζε» ανεβασμένος στα τρακτέρ των αγροτών. Τα επεισόδια έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στο Χαϊδάρι απέδειξαν ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να βρυχάται αν και βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, έχοντας παραβιάσει όλες τις πολιτικές της πεποιθήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάνε περίπατο, άλλωστε, οι ωραίες εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στις Έπνιξαν στα χημικά τους αγρότεςπορείες της πλατείας Συντάγματος, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές. Τώρα, ο κ. Τσίπρας παρακολουθεί τις πορείες πίσω από κάποια κουρτίνα της Βουλής, υπογράφοντας τον έναν μετά τον άλλον, τους μνημονιακούς νόμους της τρόικας…

Οι χιλιάδες εκπρόσωποι των 68 μπλόκων βρέθηκαν στο Σύνταγμα (κάποιοι κατασκήνωσαν), έχοντας στο πλευρό τους την ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ, ελεύθερους επαγγελματίες, δικηγόρους, γιατρούς, αρχιτέκτονες, επιστημονικούς φορείς, στην πρώτη μεγαλειώδη συγκέντρωση που δεν έχει ταξικά χαρακτηριστικά. Βγήκαν μαζικά στους δρόμους, καταχειροκροτούμενοι από τους πολίτες, για να εναντιωθούν στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση και όλα τα μέτρα λιτότητας που η κυβέρνηση προεκλογικά υποσχόταν ότι θα πολεμήσει.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Μετά το πέρας του μεγάλου συλλαλητήριου η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων εξέφρασε την πρόθεσή της να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά το μέλος της Συντονιστικής, Ρίζος Μαρούδας «με άδεια χέρια δεν γυρίζουμε πίσω», προσθέτοντας ότι προϋπόθεση για να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας την πρόθεση του μπλόκου των Τεμπών να προσέλθει στον διάλογο με τον πρωθυπουργό, ο Ρ. Μαρούδας είπε ότι ο καθένας θα κριθεί από τις επιλογές του.

Οι αγρότες έδωσαν ραντεβού για τις 11 το πρωί του Σαββάτου…

Το zougla.gr θα καλύψει από νωρίς το πρωί με έκτακτη εκπομπή τις νέες διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε φωτορεπορτάζ του zougla.gr:

Ο αγρότης στη σκιά των ΜΑΤ

Πανοραμική άποψη στο Σύνταγμα

Αγρότες έβαλαν φωτιά σε κλαδιά έξω από τη Βουλή

Νέος αγρότης στη μάχη κατά του ασφαλιστικού

Κατέμεστη η Λεωφόρος Αμαλίας

Φωτιά έξω από τη Βουλή

Λαοθάλασσα στο Σύνταγμα

Χιλιάδες αγρότες στο Σύνταγμα

Aγωνιστικοί χαιρετισμοί...

Αγροτικός κλοιός στη Βουλή

Θερμή υποδοχή στα τρακτέρ

Πανοραμική φωτό με την άφιξη των τρακτέρ

Χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις:

Διμοιρίες των ΜΑΤ απομακρύνουν τους αγρότες:

Αστυνομικοί κλείνουν τον δρόμο έξω από το υπουργείο:

Οι αγρότες έριξαν διάφορα αντικείμενα και αγροτικά προϊόντα στην πρόσοψη του υπουργείου:

Διαβάστε επίσης:


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης