«Δεν είμαστε αρνητές του ιού, απλά αρνούμαστε την υγειονομική ανασφάλεια και την οικονομική εξαθλίωση»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020, 14:43
«Δεν είμαστε αρνητές του ιού, απλά αρνούμαστε την υγειονομική ανασφάλεια και την οικονομική εξαθλίωση»

Απάντηση προς τη ΝΔ για τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της εξέδωσε η Ρένα Δούρου. Αναφέρει ότι βρέθηκε «στο στόχαστρο της παραπληροφόρησης της ΝΔ, μιας χοντροκομμένης προπαγάνδας που με χρίζει "βασίλισσα των ψεκασμένων" με την ίδια αξιοπιστία που ο Αλέξης Τσίπρας στράφηκε δήθεν κατά του Σ. Τσιόδρα».

Η κα. Δούρου κατηγορεί τη ΝΔ ότι την εμφανίζει να είναι υποτίθεται κατά των μέτρων στην εστίαση κι ότι αρνείται την ύπαρξη του κορωνοϊού, «ενώ αυτό που λέω, αυτό που λέμε όλοι όσοι έχουμε επαφή με την κοινωνία είναι ότι τα lockdown, που δείχνουν την αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση, πρέπει να συνοδεύονται, όπως γίνεται σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, από συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των πληττόμενων ομάδων». «Μέτρα όπως αυτά, που έχει τεκμηριωμένα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μέσα από τα διαδοχικά προγράμματα "Μένουμε Όρθιοι". Σε ώτα μη ακουόντων δυστυχώς» τονίζει.

Καταγγέλλει «διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας» εκ μέρους της ΝΔ τονίζοντας ότι «δυστυχώς για τους συντάκτες της ανακοίνωσης η πραγματικότητα, όπως υπογράμμισε χθες το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, "χάνεται ο έλεγχος της πανδημίας με ευθύνη της κυβέρνησης"».

Αναφέρει ότι οι συντάκτες της ανακοίνωσης της ΝΔ επιδεικνύουν «πολιτικό λόγο που αντιμετωπίζει, διαστρεβλώνοντας την κριτική του αντιπάλου με εξυπνακισμούς τύπου "βασίλισσα των ψεκασμένων". Γκεμπελική λογική που επιλέγει να κάνει χυδαία αναπαραγωγή ψεμάτων γιατί έτσι όλο και κάτι θα μείνει. Έλλειψη πολιτικής ευαισθησίας προς τους σκληρά δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας. Χυδαιότητα διαρκείας όταν επαναλαμβάνουν ανερυθρίαστα ότι στηρίζουν τους ανθρώπους της εστίασης, τους επί μήνες ανέργους ανθρώπους του πολιτισμού ή ότι κάνουν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία».

Κατόπιν αυτών σχολιάζει: «Χίλια συγγνώμη που ορισμένοι, όπως εγώ, σας χαλάμε το αφήγημα της... αριστείας». Αναφέρει στο ίδιο πλαίσιο ότι «δεν είμαστε αρνητές του ιού, απλά αρνούμαστε την υγειονομική ανασφάλεια και την οικονομική εξαθλίωση στην οποία καταδικάζετε την κοινωνία με επιθέσεις στην πρώτη κατοικία των πολιτών, εν μέσω πανδημίας και με τα lockdown χωρίς κανενός είδους πρόνοια στήριξης των επαγγελματιών των κλάδων που στενάζουν». «Διεκδικούμε» τονίζει τέλος «το δικαίωμα της κριτικής σε μια εξουσία που κάνει την κρίση υγείας κρίση Δημοκρατίας».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020, 14:46