Αυτό υποστήριξε στην απολογία του ο 34χρονος Γεωργιανός ο οποίος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την άγρια δολοφονία με 21 μαχαιριές του ηθοποιού Ν. Σεργιανόπουλου τον Ιούνιο του 2008.

Δεν κατάφερε, ωστόσο, να πείσει τον εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας που ζήτησε να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Πρωτοδίκως πάντως ο 34χρονος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών και 10 μηνών με το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου ενώ έχει ασκηθεί έφεση από την Εισαγγελία κατά της πρωτόδικης απόφασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος εξέφρασε την λύπη του για ό,τι έκανε, υποστηρίζοντας πως ακόμη και σήμερα δεν μπορεί να εξηγήσει την πράξη του: «Λυπάμαι αφάνταστα για αυτό που έγινε. Κάθε φορά ζητάω από το θεό να γυρίσει πίσω ο χρόνος και να ανατρέψω όλο αυτό που έγινε Είμαι ένας απλός άνθρωπος, εργάτης που παλεύει για την οικογένεια του και τα παιδιά του Ήρθα εδώ για να δουλέψω και να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Δεν είχα σκεφτεί να κλέψω και να κάνω κακό».

Υποστήριξε μάλιστα ότι το θύμα τον απείλησε με μαχαίρι προκειμένου να του κάνει στοματικό έρωτα. «Δεν είχε δικαίωμα να μου προτείνει να κάνω ότι θέλει, δεν είμαι π***…Δεν ήξερα αν ήθελε να με ρίξει στο κρεβάτι ή να με σκοτώσει…Δεν μπορεί να με προσβάλει με αυτόν τον τρόπο, έχω αξιοπρέπεια, είμαι οικογενειάρχης».

Ο 34χρονος Γεωργιανός αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει τον ηθοποιό υποστηρίζοντας πως φοβήθηκε και δεν ήξερε τι έκανε. «Πραγματικά είναι παράλογο. Λειτούργησα ενστικτωδώς με φόβο και πανικό. Μια λογική απάντηση δεν μπορώ να δώσω. Δεν ήξερα ότι του είχα κόψει το λαιμό. Δεν σκόπευα να τον χτυπήσω εκεί. Έγινε τυχαία ίσως».

Ο εισαγγελέας πάντως δεν είχε ουδεμία αμφιβολία πως επρόκειτο για ένα στυγερό έγκλημα που διέπραξε ο 34χρονος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και με ηρεμία, προσπαθώντας, όπως είπε, ν’ αποτελειώσει τον άτυχο ηθοποιό για να μην τον κατονομάσει. «Ο κατηγορούμενος ήθελε να τον εξοντώσει με τον τρόπο που τον εξόντωσε. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα έξυπνο άτομο. Τα καταιγιστικά τραύματα και το λύγισμα της λάμας του μαχαιριού βοούν για τη βιαιότητα. Το θύμα δεν μπορούσε να αμυνθεί. Ήθελε να το αποτελειώσει για να μην τον κατονομάσει. Ήθελε να θάψει μέσα στη σιωπή το θύμα. Με ψυχραιμία προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα και πάτησε μέσα στα αίματα του θύματος. Πρόκειται για επικίνδυνη προσωπικότητα που έχει διαπράξει ένα στυγερό έγκλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης