Φωτογραφίες- Videos: Νίκος Χριστοφάκης

Εκρηκτικές είναι οι διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα των σκουπιδιών που σχηματίζουν λόφους στους δρόμους της Αθήνας λόγω της απεργίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ, με τα μέλη της Ομοσπονδίας να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών γύρω στις 12.15, οπότε έφτασε η πορεία των συμβασιούχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξαγριωμένοι οι συμβασιούχοι – Δεν τα βρήκαν με τον Σκουρλέτη

Οι συμβασιούχοι των δήμων δηλώνουν εξαγριωμένοι, καθώς, όπως ενημερώθηκαν, ο αρμόδιος υπουργός δεν έκανε δεκτά τα αιτήματά τους.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας είπε πως ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης τούς αποκάλεσε «μαϊντανούς» και τόνισε πως «έχει αποφασίσει να δώσει την καθαριότητα σε ιδιώτες».

«Οι μάσκες έπεσαν. Αφού μας αποκάλεσε μαϊντανούς των καναλιών, μέσα σε πέντε λεπτά είχε άποψη για την πρότασή μας» κατήγγειλε ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής, ενώ κατηγόρησε τον υπουργό Εσωτερικών ότι «έχει πάρει τις αποφάσεις του να δώσει την καθαριότητα στα ιδιωτικά συμφέροντα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο Ν. Τράκας κάλεσε τον υπουργό να επεξεργαστεί την πρόταση της Ομοσπονδίας, σημειώνοντας ότι «δεν θα του επιτρέψουμε να δώσει κάτω από το τραπέζι την καθαριότητα στα ιδιωτικά συμφέροντα».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «ανίκανο» τον υπουργό Εσωτερικών να διαχειριστεί το μεγάλο ζήτημα που δημιούργησε μαζί με την Όλγα Γεροβασίλη, τον Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Επεισόδια έξω από το υπουργείο Εσωτερικών:

Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 12:00 έξω από το υπουργείο. Μέλη της ΠΟΕ – ΟΤΑ προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτήριο και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην είσοδό του.

Videο και φωτογραφίες από την πορεία των μελών της ΠΟΕ – ΟΤΑ προς το Υπουργείο Εσωτερικών:



Η  ΠΟΕ – ΟΤΑ σημειώνεται πως έχει διαχωρίσει τη θέση της από την ΠΟΠ – ΟΤΑ και τονίζει πως δεν κάνει βήμα πίσω. 

Οι συμβασιούχοι των δήμων για την καθαριότητα το πρωί της Δευτέρας έδωσαν ραντεβού στα γραφεία στην πλατεία Καραΐσκάκη και ξεκίνησαν πορεία μέχρι το υπουργείο Εσωτερικών όπου θα συναντηθούν με τον Πάνο Σκουρλέτη στις 12:30. Στη συνέχεια όπως έχουν τονίσει θα μεταβούν στη Βουλή.

Διαβάστε επίσης:
Λόφοι τα σκουπίδια στην Αθήνα – Δεν κάνει πίσω η ΠΟΕ-ΟΤΑ 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης