Διατεθειμένοι να φθάσουν μέχρι τέλους προκειμένου να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους εμφανίζονται οι συμβασιούχοι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Αντιδρώντας στη μεταφορά της ημερομηνίας εκδίκασης των αγωγών που έχουν κατατεθεί στο Πρωτοδικείο και καταδικάζοντας την προσπάθεια της διοίκησης του Πανεπιστήμιου για υπογραφή νέων συμβάσεων με «επαχθείς όρους», ο Σύλλογος Εκτάκτων Συμβασιούχων Πανεπιστημίου Αθηνών (ΣΕΣΠΑ) κήρυξε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας μέχρι την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου και -εφόσον δεν υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη στα αιτήματά τους- απεργία από τη Δευτέρα 12 έως την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους, τον περασμένο Μάιο το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών είχε δικαιώσει τους συμβασιούχους στις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει, αναγνωρίζοντας ότι «οι αιτούντες συνδέονται με το ΕΚΠΑ με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου».

«Η συμπεριφορά των Πρυτανικών Αρχών δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και δεν συνάδει με την πρότερη επικοινωνία που είχε εδραιωθεί με τους συμβασιούχους» αναφέρουν επίσης.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης