Τις θερμές του ευχαριστίες για την συμπαράσταση που του έδειξε όλος ο κόσμος, έπειτα από την περιπέτεια που έζησε, όταν είδε να του αρπάζουν μέσα από τον λογαριασμό του τα τελευταία 300 ευρώ που προοριζόταν για το παιδί του, εξέφρασε ο 35χρονος άνδρας από τη Ρόδο.

Άνθρωπος περήφανος και απόλυτα συνειδητοποιημένος ο 35χρονος, τρομαγμένος σίγουρα και από την τεράστια δημοσιότητα που πήρε το θέμα, ευχαρίστησε όλους όσοι προσπάθησαν να δώσουν μια λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε, όταν στον έναν και μοναδικό λογαριασμό που διατηρούσε η Εφορία μπλόκαρε ποσό της τάξης των 300 ευρώ που είχε βάλει η μητέρα του και προοριζόταν για το παιδί του, ενάμισι μόλις έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θέλω καμία ελεημοσύνη, ευχαριστώ θερμά τον κόσμο. Δεν πήγα ούτε σε γνωστούς και φίλους να ζητήσω καμία βοήθεια. Είμαι από 16 ετών παιδί αυτόνομος. Σπούδασα μόνος μου, τέλειωσα πανεπιστήμια. Κι αν σήμερα βρίσκομαι σε αυτή τη δύσκολη θέση, θα τα καταφέρω να επιβιώσω και πάλι με το παιδί μου. Το θέμα είναι ότι μας διώχνουν από τη χώρα και τον τόπο μας. Μας στέλνουν στο εξωτερικό. Κι εμάς και τα παιδιά μας. Κι όσο δεν αντιδρούμε, τόσο αυτό θα συνεχίζεται».

Σε ότι αφορά την απεμπλοκή του τραπεζικού του λογαριασμού, ο  35χρονος, διευκρίνισε ότι είχε χθες επικοινωνία με τον διευθυντή του Υποκαταστήματος στο νησί της Ρόδου, ο οποίος και τον ενημέρωσε ότι απαιτείται ειδική διαδικασία για να μπορέσουν να τους επιστραφούν τα χρήματα, γεγονός που ο ίδιος χαρακτήρισε απαράδεκτο. Επίσης ο λογαριασμός παραμένει ακόμα δεσμευμένος παρά την επικαιροποίηση του «ακατάσχετου» που έγινε, κάτι όμως που σύμφωνα με τους αρμόδιους του Υπουργείου των Οικονομικών θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες.

Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Με αφορμή αναφορές σε Μ.Μ.Ε. για κατάσχεση χρημάτων, από τραπεζικό λογαριασμό φορολογούμενου της Δ.Ο.Υ. Ρόδου, διευκρινίζεται ότι:

α) Ο φορολογούμενος, που είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, προσήλθε μαζί με το ανήλικο παιδί του στην Υπηρεσία και ζήτησε εξηγήσεις για τη δέσμευση των 300 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό.
Από τον έλεγχο που έγινε προέκυψε ότι δεν είχε επικαιροποιήσει τον λογαριασμό του ως ακατάσχετου (προστατευόμενο όριο κατάσχεσης 1.500 ευρώ).

β) Ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. Ρόδου, επιλήφθηκε αμέσως του θέματος και αφού τον ενημέρωσε για την αιτία της αυτόματης κατάσχεσης, όπως προβλέπει ο νόμος, ανέλαβε προσωπικά και διεκπεραίωσε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να καταστεί και πάλι ο λογαριασμός του ακατάσχετος.

Για την αποφυγή παρόμοιων δυσάρεστων περιπτώσεων στο μέλλον, καλούμε όλους τους φορολογούμενους, να επικαιροποιήσουν το ακατάσχετο του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Διαβάστε επίσης:

Παρέδωσε το παιδί του στην Εφορία, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014, 17:32

Πηγή: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης