Της Άντζελας Πεΐτση

Ένα καίριο αθλητικό έργο «πνοής» που αφορά στην κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στο Ζευλάκι Παροικιάς, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικού Συμβούλιο Δήμου Πάρου – κατά την τελευταία συνεδρίαση του- το σχετικό αίτημα προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου που αφορά στη δημιουργία γυμναστηρίου στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, αποφασίστηκε η δέσμευση 400.0000€ από το διαθέσιμο αποθετικό της ΚΔΕΠΑΠ για τη χρηματοδότηση της κατασκευής Κλειστού Γυμναστηρίου στο Ζευλάκι Παροικιάς.

Μάλιστα και σύμφωνα με διευκρινίσεις που δόθηκαν, έγινε μέριμνα ακόμα και για το ενδεχόμενο το παραπάνω ποσό να μην καλύπτει πλήρως τις ανάγκες για την ολοκλήρωσή του. Στην περίπτωση αυτή, ο Δήμος Πάρου θα προσπαθήσει να αντλήσει τα αναγκαία κεφάλαια, από άλλους φορείς.

Η Δημοτική Αρχή της Πάρου, είναι αποφασισμένη και το δείχνει έμπρακτα, να προσθέσει μία ακόμα αθλητική εγκατάσταση στις υπάρχουσες υποδομές, του νησιού. Στόχος των ενεργειών της, είναι η ενίσχυση της άθλησης και η κάλυψη των αναγκών της νεολαίας. Τα στοιχεία αυτά, είναι στις άμεσες προτεραιότητες της τοπικής διοίκησης, όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά υψηλόβαθμοι τοπικοί δημοτικοί κύκλοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω απόφασή αφορά στην δέσμευση του Δημάρχου Πάρου, Μάρκου Κωβαίου, όταν πριν από ένα χρόνο σε εκδήλωση κοπής πίτας του Α.Ο.Π., είχε ξεκαθαρίσει πως θα προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν στη δημιουργία αυτού του πολύ σημαντικού αθλητικού έργου.

Επόμενο βήμα, σύμφωνα με το σχετικό προγραμματισμό, είναι πλέον, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να ετοιμάσει την προκαταρκτική μελέτη προκειμένου να υποβληθεί στο Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο Περιφερειακής Ενότητας Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, προς έγκριση.

Ο κ. Κωβαίος, αναφερόμενος στο κομβικό αυτό έργο για την Πάρο, τόνισε: «Ένα χρόνιο αίτημα ανθρώπων του αθλητισμού για τη κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στη Παροικιά βρήκε ανταπόκριση στις μέρες μας. Ευελπιστούμε το έργο αυτό να ικανοποιήσει τις ανάγκες αθλητών, παραγόντων και φιλάθλων, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής, σε συνδυασμό με την εργασιακή ικανότητα των υπηρεσιών του Δήμου μπορούν ως οφείλουν να ξεπερνούν τα προβλήματα της σημερινής δύσκολης οικονομικής συγκυρίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης