Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ του Σαββάτου σε όλη την επικράτεια, με το σκηνικό να παραμένει ίδιο και την ημέρα των Θεοφανίων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, αναμένονται βροχές, χιονόνερο και χιόνια αρχικά στα ορεινά ημιορεινά και μέχρι το βράδυ της Κυριακής και στις πεδινές περιοχές.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο:

Μακεδονία, Θράκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με βροχή ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά ημιορεινά και μέχρι το βράδυ και σε πεδινές περιοχές. Παγετός τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά. Άνεμοι στα δυτικά βορειοδυτικοί 5, πρόσκαιρα 6, και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα νότια. Άνεμοι βορειοδυτικοί 5 και στο Ιόνιο 6, τοπικά 7 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης. Θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις τη νύχτα στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας. Άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, με ενίσχυση το βράδυ από τα βόρεια. Θερμοκρασία από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με πρόσκαιρες βροχές και πιθανότητα καταιγίδας στα βόρεια. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν, με πιθανότητα βροχής τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθεί βροχή ή χιονόνερο και στα ορεινά χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου

Η πρόγνωση ανήμερα των Θεοφανίων

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός ανήμερα των Θεοφανίων, με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική ενίσχυση των βόρειων ανέμων στο Αιγαίο, που κατά τόπους θα φτάσουν τα 9 μποφόρ, αλλά και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά:

Την Κυριακή των Θεοφανίων στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά, και πιθανόν και σε ημιορεινές περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας. Τα φαινόμενα, όμως, βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη, όπου τις βραδινές ώρες θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός αλλά με τσουχτερό κρύο.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση και θα κυμανθούν στα βόρεια από -4 έως 10 βαθμούς, στα κεντρικά από 4 έως 9 βαθμούς, στα νότια από 7 έως 11 βαθμούς, στα δυτικά από 1 έως 13 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 13 βαθμούς.

Τη Δευτέρα 7/1 ο καιρός αρχικά θα είναι βελτιωμένος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Από το μεσημέρι, όμως, και μετά νέο κύμα ψύχους, ακόμα πιο ισχυρό, αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας, δίνοντας κυρίως την Τρίτη χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής. Νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός που θα είναι κατά τόπους ισχυρός στη Βόρεια Ελλάδα. Οι βοριάδες θα πνέουν με ένταση πάνω από τα 6 μποφόρ μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα ενισχυθούν σταδιακά και στα υπόλοιπα τμήματα.

Δορυφορική εικόνα από την ανατολική Μεσόγειο

Ακούστε την πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό:

Σκοτείνιασε ο ουρανός στο Γκάζι


Η Αθήνα από ψηλά (απόγευμα του Σαββάτου)


Χιόνι και… ήλιος στη Βασιλίτσα


Άποψη του Παρνασσού το απόγευμα του Σαββάτου


Ηλιοφάνεια στο Σέλι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης