Διάθεση δεσμίδων εισιτηρίων με έκπτωση

Διάθεση δεσμίδων εισιτηρίων με έκπτωση
Αλλαγές έρχονται τη νέα χρονιά στις αστικές συγκοινωνίες, αφού ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ξεκινά η διάθεση στο επιβατικό κοινό της δεσμίδας των 11 εισιτηρίων, από τα οποία το ένα θα διατίθεται δωρεάν.

Η συγκεκριμένη παροχή θα εφαρμοσθεί στα ενιαία εισιτήρια αξίας 1,40 ευρώ (ολόκληρο), 0,70 ευρώ (μειωμένο) και στα εισιτήρια μίας διαδρομής (με λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ) αξίας 1,20 ευρώ (ολόκληρο) και 0,60 ευρώ (μειωμένο).

Τα εισιτήρια αυτά θα αναγράφουν σε εμφανές σημείο της εμπρόσθιας και οπίσθιας όψης, με κόκκινο χρώμα, ότι αποτελούν εισιτήρια δεσμίδας 11 τεμαχίων. Επίσης, εκτός των σταθερών πρόσθετων ασφαλείας που περιέχονται σε όλα τα εισιτήρια, η συγκεκριμένη κατηγορία θα περιλαμβάνει και πρόσθετες εκτυπωτικές ασφάλειες.

Τα παραπάνω εισιτήρια δεν θα πωλούνται μεμονωμένα, αλλά σε ειδική πλαστική συσκευασία και θα διατίθενται αποκλειστικά από τα εκδοτήρια των ΟΣΥ. ΑΕ (λεωφορεία, τρόλεϊ) και ΣΤΑΣΥ ΑΕ (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ).

Στόχος του ΟΑΣΑ είναι να δώσει κίνητρα στους επιβάτες, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εισιτηριοδιαφυγής στις αστικές συγκοινωνίες. Η μη πληρωμή των εισιτηρίων υπολογίζεται ότι κοστίζει από 25 έως 37,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Ν. Σταθόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει ότι βασικός στόχος του αρμόδιου υπουργού κ. Χατζηδάκη, από τον Αύγουστο του 2012, ήταν ο περιορισμός της εισιτηριοδιαφυγής προκειμένου να αποφευχθεί η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, όπως είχε αρχικώς προβλεφθεί τον Φεβρουάριο του 2012. «Η προσπάθεια θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση προκειμένου να επιτύχουμε το στόχο μας», σημειώνει και προσθέτει πως προς την κατεύθυνση αυτή αναμένονται και άλλες πρωτοβουλίες του υπουργείου, όπως η τροποποίηση της πολιτικής είσπραξης προστίμων και η ενίσχυση του προσωπικού ελέγχου, με αναδιάταξη των οργανογραμμάτων της ΟΣΥ και της ΣΤΑΣΥ Σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα, να θυμίσουμε, ότι από τον Ιανουάριο οι παραβάτες θα μπορούν να πληρώνουν το 50% του βεβαιωμένου προστίμου εάν η πληρωμή γίνει αμέσως ή σε διάστημα 10 ημερών από την ημέρα που έγινε η παράβαση.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012, 17:39