Διάφορα καλέσματα… για αντάρτικο έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στα social media και έχουν εντοπιστεί από τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», σε τρία μόνο τέτοια γκρουπ στο Facebook, τουλάχιστον 20.000 ακόλουθοι ασπάζονται τέτοιου είδους καλέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάποια από αυτά τα γκρουπ αναφέρεται: «Αν σε κάθε μπλόκο θα έχει 2-3-4 αστυνομικούς και όλη η υπηρεσία θα είναι σε μπλόκα και δεν θα έχουν ενισχύσεις, πώς θα σταματήσουν 20-50-100 άτομα ανά μπλόκο; Και πού θα τους πάνε όλους; Βγείτε όλοι το Μεγάλο Σάββατο και στείλτε τους στο δ…», «Ανάσταση όλοι έξω», «Μεγάλη Πέμπτη στις 7 το απόγευμα βγαίνουμε κατά χιλιάδες όλοι και πάμε εκκλησία».

Πιο σοβαρό ήταν το περιστατικό εντοπισμού ιερέα σε περιοχή της Αθήνας, ο οποίος είχε στείλει μαζικά SMS σε πιστούς για πριβέ… Θεία Κοινωνία! Τους ενημέρωνε πότε θα μπορούσε να τους κοινωνήσει και περίμενε τις απαντήσεις τους. Οι αστυνομικοί αντελήφθησαν τη συγκεκριμένη ενέργεια και ενημέρωσαν τον… προϊστάμενό του, ο οποίος προέβη στις απαιτούμενες επιπλήξεις για αυτοσυγκράτηση του ιερέα.

Στη Λαμία παρατηρήθηκαν αναρτήσεις από αφίσες που ανέφεραν: «Μεγάλη Εβδομάδα-Ανάσταση Εισβολή στις εκκλησίες… αλλιώς σκλαβιά», «Ανοικτή εκκλησία-ελεύθερη Θεία Κοινωνία-Ανάσταση για όλους». Τα μέλη άλλων ομάδων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβαίνουν σε φραστικές επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κατά των Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκου Χαρδαλιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης