Χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν σήμερα σε όλη την Τουρκία και σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Κούρδους μαχητές που υπερασπίζονται τη συριακή πόλη Κομπανί, η οποία πολιορκείται εδώ και πολλές εβδομάδες από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Στην Τουρκία διαδηλώσεις οργανώθηκαν σε πολλές πόλεις από το κύριο φιλοκουρδικό κόμμα της χώρας, το Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (HDP). Η μεγαλύτερη έγινε στο Ντιγιάρμπακιρ, την άτυπη “πρωτεύουσα” των Κούρδων της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου 15.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε μια ειρηνική πορεία η οποία διαλύθηκε στο τέλος, χωρίς να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Κωνσταντινούπολη περίπου 1.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και Κούρδοι πολιτικοί, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης, κοντά στην πλατεία Ταξίμ. Παρόμοιες συγκεντρώσεις έγιναν επίσης στην Άγκυρα και τη Σμύρνη.

Στις Βρυξέλλες, περίπου 800 άνθρωποι κατέβηκαν στο κέντρο της πόλης, ενώ στο Λονδίνο 500 Κούρδοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τραφάλγκαρ κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Αλληλεγγύη στο Κομπανί» και «Στηρίξτε το Κομπανί, στηρίξτε τη δημοκρατία».

Διαδηλώσεις οργανώθηκαν επίσης στο Μόναχο, το Αμβούργο, το Παρίσι και τη Λιόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης