Διαγραφή προστίμων στη ρύθμιση χρεών προς ΟΤΑ ζητεί η ΚΕΔΕ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015, 08:50
Διαγραφή προστίμων στη ρύθμιση χρεών προς ΟΤΑ ζητεί η ΚΕΔΕ
Τη συμπλήρωση της ρύθμισης των χρεών προς τους ΟΤΑ κατά αναλογία με ό,τι ισχύει για τις οφειλές προς το Δημόσιο, τη διαγραφή δηλαδή πέραν των προσαυξήσεων και των προστίμων, ζητεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, με επιστολές του προς τον υπουργό Εσωτερικών Ν. Βούτση και την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας επαναλαμβάνει την ικανοποίηση της Αυτοδιοίκησης διότι αντιμετωπίστηκε γρήγορα και θετικά το αίτημα για ρύθμιση των χρεών προς τους ΟΤΑ.

Τονίζει, όμως, ότι «τελικά η ρύθμιση για τις οφειλές προς τους ΟΤΑ δεν συμπεριέλαβε τη διαγραφή των προστίμων, όπως η σχετική ρύθμιση για τις οφειλές προς το Δημόσιο, αλλά μόνο τη διαγραφή των προσαυξήσεων».

«Όπως αντιλαμβάνεστε, οι δυνατότητες αποπληρωμής των χρεών αλλά και το ενδιαφέρον των οφειλετών περιορίζεται δραστικά από τη μη διαγραφή των προστίμων και ως εκ τούτου περιορίζονται πολύ οι ευεργετικές επιπτώσεις στα έσοδα των δήμων» σημειώνει ο κ. Πατούλης.

«Προς τούτο, παρακαλούμε να μεριμνήσετε για τη συμπλήρωση της σχετικής ρύθμισης του Νόμου 4321/2015» καταλήγει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015, 08:50