Ισχυρό χτύπημα στο μέτωπο των σκληρών ναρκωτικών πέτυχαν οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, καθώς εξάρθρωσαν μεγάλο κύκλωμα κοκαΐνης, στο οποίο συμμετείχαν Αλβανοί και Κροάτες.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών να εντοπίσουν το κύκλωμα που δραστηριοποιείτο σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και να κατασχέσουν 105 κιλά κοκαΐνη και περίπου 828.000 ευρώ σε μετρητά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους, έχουν συλληφθεί δύο Αλβανοί και ένας Κροάτης, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν ένα διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, που λειτουργούσε ως αποκλειστικός αποθηκευτικός χώρος.

Από τη μεθοδολογία δράσης, την ιεραρχική δομή της εγκληματικής οργάνωσης, τα λογότυπα στις ποσότητες κοκαΐνης που αποδεικνύουν την υψηλή περιεκτικότητα καθώς και τη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και το υψηλό χρηματικό ποσό που κατασχέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει η επαγγελματικού τύπου υποδομή της οργάνωσης στο πεδίο της εμπορίας των ναρκωτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προσδοκώμενα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης, με τη διάθεση της κοκαΐνης στην εγχώρια παράνομη αγορά, υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ.

Επίσης, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων στην Ηλιούπολη καθώς και σε ιδιωτικής χρήσης επιβατηγό όχημα, που βρισκόταν έξω από το διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο.

Αποτέλεσμα αυτών των ερευνών ήταν να βρεθούν και να κατασχεθούν:

– το χρηματικό ποσό των 828.565 ευρώ

– δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

– δύο ζυγαριές ακριβείας

– δύο θερμοσυγκολλητές

– τρεις φορητοί ασύρματοι

– τέσσερις συσκευές γεωντοπισμού

– συσκευή απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων

– συσκευή αναπαραγωγής ήχου

– 12 συσκευές κινητής τηλεφωνίας

– δύο ταινίες περιτυλίγματος

– πλήθος νάιλον συσκευασιών για τη συσκευασία ναρκωτικών και

– κλειδιά οικιών και καβάτζας.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους σημειώνεται ότι πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση με διαρκή λειτουργία, ιεραρχική δομή, ενώ τα μέλη της είχαν επιφορτιστεί με συγκεκριμένους ρόλους.

Αρχηγός του κυκλώματος ήταν άνδρας ο οποίος επίσης ήταν υπεύθυνος για την αγορά, αποθήκευση και διανομή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, καθώς και για την ανεύρεση πελατών και τη διαχείριση των χρηματικών ποσών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέβασε νωρίτερα στο Twitter ένα βίντεο από την έφοδο της αστυνομίας στο διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο. Στο video φαίνονται τα σημεία στα οποία έκρυβαν τα ναρκωτικά τα μέλη του κυκλώματος. Ειδικότερα, όπως φαίνεται από τα πλάνα, έκρυβαν τις ναρκωτικές ουσίες μέσα σε δοχείο άμμου γάτας, αλλά και σε ταψιά φούρνου στην κουζίνα!
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης