Από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού, για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και συνελήφθη ένας 35χρονος άνδρας στην κατοχή του οποίου βρέθηκε πορνογραφικό υλικό με πρωταγωνιστές ανήλικους.

Από την έρευνα, που γίνεται συστηματικά στο διαδίκτυο, ταυτοποιήθηκε αρχικά ψηφιακά ο χρήστης, ο οποίος φέρεται να έχει διακινήσει στο διαδίκτυο υλικό παιδικής πορνογραφίας. Όπως έγινε γνωστό δήλωνε ο άνδρας που δήλωνε ότι είναι επιχειρηματίας, είναι νιόπαντρος και κάτοικος νοτίων προαστίων της Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από ενημέρωση του εισαγγελέα, κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενήργησε χθες κατ’ οίκον έρευνα, από την οποία προέκυψε ψηφιακό υλικό παιδικής πορνογραφίας, του οποίου η σκληρότητα, σε ορισμένες περιπτώσεις, ήταν πρωτοφανής. Το κατασχεθέν ψηφιακό υλικό ήταν κατηγοριοποιημένο κατά ηλικίες (2-11 ετών) και κατά φύλλο.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε σκληροί δίσκοι Η/Υ και ένα στικ μνήμης (usb stick), τα οποία διερευνώνται από τη Δ.Ε.Ε. και τον Τομέα Ψηφιακών Πειστηρίων, για να διαπιστωθεί εάν ο εμπλεκόμενος είχε σχέσεις με άλλους χρήστες του ίντερνετ με σκοπό την ανταλλαγή και την διακίνηση αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο κατηγορούμενος ήταν χρήστης προγραμμάτων συνομιλίας και ανταλλαγής αρχείων «mIRC» και «Gigatribe». Κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές στο εξωτερικό χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «dad-31» (πατέρας-31). Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης