Χωρίς ρεύμα έμειναν τα «Καλύβια» της Σκιάθου, αλλά και η Συκή Πηλίου, από τους δυνατούς ανέμους που επικρατούν στη Μαγνησία από νωρίς το πρωί, που είχαν ως αποτέλεσμα, διάφορα αντικείμενα, να πέφτουν πάνω στα δίκτυα ρεύματος και να προκαλούν προβλήματα.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι στην περίπτωση της Σκιάθου, μία… «ιπτάμενη στέγη», έκοψε στη μέση μια κολώνα ηλεκτρισμού!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο «Ράδιο-Ένα 102,5», ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΔΕΔΔΗΕ κ. Αχιλλέας Τσιργούλας, «τα δίκτυα ανταποκρίθηκαν πολύ καλά στις τελευταίες κακές καιρικές συνθήκες, όσον αφορά και την πρόσφατη χιονόπτωση, όπου οι βλάβες ήταν περιορισμένες και όπου χρειάστηκε έγιναν οι όποιες παρεμβάσεις άμεσα και τις αποκαταστήσαμε».

Όπως σημείωσε, «σήμερα σε δύο περιπτώσεις , είχαμε σκεπές από κατασκευές, που υπερίπτανται στον αέρα, έπεσαν πάνω σε δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στη Σκιάθο στη περιοχή «Καλύβια» όπου από τις 8 το πρωί έμειναν εκτός ηλεκτροδότησης και συνεργεία αποκατέστησαν τη βλάβη στις 3 περίπου το μεσημέρι.

Παράλληλα, το χωριό Συκή Πηλίου, ήταν εκτός ηλεκτροδότησης από τις 10.30 το πρωί, πάλι για τον ίδιο λόγο, καθώς, κάποια κομμάτια σκεπής από κατασκευές λαμαρίνας , από το δυνατό άνεμο, έπεσαν πάνω στο δίκτυο. Στην περίπτωση της Σκιάθου, κόπηκε ακόμη και ο στύλος και ευτυχώς δεν κινδύνευσε άνθρωπος, ενώ στη Συκή έπεσαν πάνω στους αγωγούς τα υλικά από τη σκεπή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τόνισε ο κ. Τσιργούλας, οι συνθήκες για τους εναερίτες δεν ήταν εύκολες , ωστόσο «είμαστε ικανοποιημένοι στο ότι καταφέραμε να μην έχουμε σοβαρά προβλήματα. Αυτό οφείλεται τόσο στη σωστή συντήρηση του δικτύου, όσο και στις επεμβάσεις ενίσχυσης του δικτύου που δέχονταν τις μεγαλύτερες πιέσεις».

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης