Διακόπτονται μέχρι νεοτέρας τα δρομολόγια του ΟΣΕ από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Ορμένιο, καθώς, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που έχουν πλήξει τη Βόρεια Ελλάδα, έχουν πλημμυρίσει οι σιδηροδρομικές γραμμές και υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων.

Σήμερα, οι επιβάτες του ΟΣΕ εξυπηρετούνται με λεωφορεία, ωστόσο από αύριο δεν θα πραγματοποιούνται ούτε αυτά τα δρομολόγια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σημερινό διεθνές δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη αναβάλλεται.

Πλημμύρες στον Έβρο

Έξι χιλιάδες στρέμματα με σπαράγγι, σιτηρά και μηδική υπολογίζεται ότι πλημμύρισαν στην περιοχή Τυχερού, όταν τα ορμητικά νερά του ποταμού Έβρου έσπασαν ανάχωμα. Την ίδια ώρα, περίπου 60.000 στρέμματα έχουν κατακλυσθεί σε ολόκληρο τον νομό από υπερχείλιση τοπικών χειμάρρων, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, το ύψος της στάθμης των νερών στον Κυπρίνο είναι 2,97 μ. (με όριο επιφυλακής 4,80 μ.), στο Πύθιο 5,52 μ. (με όριο επιφυλακής τα 4,70 μ.), στους Κήπους 4.30 μ. (με όριο επιφυλακής τα 3,60 μ.) και στο Πέταλο 6.20 μ. (με όριο επιφυλακής τα 5,60 μ.). Στον Ερυθροπόταμο, στην περιοχή Διδυμοτείχου, η στάθμη μετρήθηκε στα 7,42 μ., με όριο επιφυλακής τα 5,60 μ. και όριο συναγερμού τα 6,80 μέτρα.

Υπάρχει συνεχής επικοινωνία μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών Αρχών, σχετικά με τις καιρικές συνθήκες και τη ροή των υδάτων στα φράγματα Ιβαΐλοβγκραντ, Στούντεν Κλάντενετς και Κίρτζαλι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης