Διακόπτουν τη μεταφορά μαθητών της Αττικής

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012, 13:10
Διακόπτουν τη μεταφορά μαθητών της Αττικής
Στην πλήρη διακοπή των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών της Περιφέρειας Αττικής, από την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, προχωρούν οι επιχειρηματίες τουριστικών λεωφορείων.

Οι επιχειρηματίες τουριστικών λεωφορείων τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ότι διαπιστώνουν πλήρη ανατροπή των δεδομένων από την Περιφέρεια Αττικής, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στο πρόσφατο δελτίο Τύπου της 13/9/2012, και ζητούν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αττικής και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, ώστε να δοθεί οριστική και αξιόπιστη λύση στο ζήτημα.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως, ενώ είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις από την Περιφέρεια Αττικής ότι θα προχωρήσει σε άμεση προκαταβολή του 30% των οφειλομένων από τη μεταφορά μαθητών και ότι θα εξοφληθούν έως το τέλος του χρόνου στο ακέραιο, το Ελεγκτικό Συνέδριο, κατ' εντολή του Υπουργείου Οικονομικών, επιστρέφει τα εντάλματα της Περιφέρειας και αρνείται να τα αποπληρώσει, αν αυτά δεν μειωθούν κατά ποσοστό 20%.

Οι μεταφορείς σημειώνουν πως αδυνατούν -εκ των πραγμάτων- να θέσουν σε λειτουργία τα τουριστικά τους λεωφορεία και να εκτελέσουν το έργο της μεταφοράς των μαθητών.

Εκτιμούν, δε, ότι εμπαίζονται από ένα αναξιόπιστο κράτος και δεν δέχονται να υποστούν μείωση της τάξεως του 20% επί των δεδουλευμένων, για τα οποία έχουν ήδη φορολογηθεί, ενώ υπογραμμίζουν ότι έχουν κάνει αποδεκτή την πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών για μείωση 17% στο κόστος των δρομολογίων της νέας σχολικής χρονιάς.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012, 14:07