Διακόσιες χιλιάδες Έλληνες είναι εξαρτημένοι από το αλκοόλ, σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρία Μελέτης Εξαρτησιογόνων Ουσιών. Σύμφωνα με μελέτη, 5.000 θάνατοι οφείλονται σε αιτίες σχετικές με το αλκοόλ, ενώ παράλληλα, το 30% των εφήβων έχει πιεί βότκα ή ουίσκι παραπάνω από 20 φορές το χρόνο, όταν βγαίνει για να διασκεδάσει.

Όλα τα παραπάνω θα παρουσιάσει η Ελληνική Εταιρεία σε ημερίδα που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει ως στόχο να ενημερώσει σε θέματα που αφορούν στις συνέπειες της χρήσης αλκοόλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το αλκοόλ, εκτός από το γεγονός ότι προκαλεί εξάρτηση και ευθύνεται για 60 ή και περισσότερους διαφορετικούς τύπους ασθενειών και τραυματισμών, είναι υπεύθυνο και για εκτεταμένες κοινωνικές και συναισθηματικές βλάβες, που εκτείνονται και στον περίγυρο του χρήστη, συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος και της ενδοοικογενειακής βίας», τόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής ΑΠΘ, Ιωάννης Διακογιάννης.

Από την έρευνα προκύπτει ότι το αλκοόλ είναι ο τρίτος σημαντικότερος παράγοντας πρόκλησης ασθενειών και πρόωρου θανάτου στην Ευρώπη, μετά το κάπνισμα και την υψηλή αρτηριακή πίεση. Δηλαδή, περίπου 55 εκατομμύρια ενηλίκων Ευρωπαίων (το 15% του ενηλίκου πληθυσμού) καταναλώνουν τουλάχιστον σε επικίνδυνο επίπεδο ποσότητες αλκοόλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης