Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, χθες το πρωί, έξω από το Επισκοπείο της Μητρόπολης Μαντίνειας και Κυνουρίας στην Τρίπολη, κάτοικοι του χωριού Νεστάνη Αρκαδίας με επικεφαλής τον δήμαρχο Μαντινείας Γιώργο Τσαγκούρη.

Ο λόγος της διαμαρτυρίας ήταν η απομάκρυνση από το μοναστήρι Γοργοεπηκόου Νεστάνης της μοναχής Μαριάμ, (μιας από τις δύο μοναχές που υπάρχουν στην μονή), διότι, όπως ισχυρίζονται οι κάτοικοι, η μοναχή δεν υπάκουε στην Επιτροπή Διοίκησης του μοναστηριού που έχει οριστεί από την Μητρόπολη κι αφορά, σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους του χωριού και το δήμαρχο, στο νερό της περιοχής που αποτελεί αντικείμενο διαμάχης και δικαστικής εμπλοκής μεταξύ του Δήμου Μαντινείας με την Επιτροπή Διοίκησης της Μονής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, οι κάτοικοι ανέφεραν ότι ο ίδιος ο μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, Αλέξανδρος πήγε τη συγκεκριμένη μοναχή στο μοναστήρι τον προηγούμενο Οκτώβριο και ζήτησε να την στηρίξουν και να την αγαπήσουν. Τον δήμαρχο Μαντινείας και αντιπροσωπεία των κατοίκων της Νεστάνης δέχθηκε στα γραφεία της μητρόπολης ο πρωτοσύγκελος αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος, διότι απουσίαζε ο μητροπολίτης. Ο π. Θεόκλητος άκουσε το αίτημά τους και κανόνισε να γίνει συνάντηση μεταξύ των κατοίκων και του μητροπολίτη αύριο, Πέμπτη.

Έξω από το Επισκοπείο διαμαρτυρήθηκαν για την απομάκρυνση της καλόγριας και για το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του νερού των πηγών της μονήςΣε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Μαντινείας ανέφερε ότι «εμείς εκφράσαμε την άποψή μας ότι άμεσα πρέπει να επιστρέψει στα καθήκοντά της η Μαριάμ και όλα θα πάνε καλά με συνεργασία.

Να ξεχάσει ο σεβασμιότατος και οι Επιτροπές του τα περί εμφιαλώσεως νερού, διότι το ξεκαθάρισα και χθες, και σήμερα επαναλαμβάνω ότι ο διωγμός της Μαριάμ συνδέεται άμεσα με το νερό του μοναστηριού κι ασφαλώς με την περιουσία του μοναστηριού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος είπε ότι έχουν συγκεντρωθεί πολλές υπογραφές για το θέμα αυτό και πρόσθεσε πως «το νερό το παίρνει η Μονή και το περίσσευμα το παίρνει το δημοτικό διαμέρισμα της Νεστάνης».

Ο κ. Τσαγκούρης, απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε, επεσήμανε ότι είναι έτοιμοι για κινητοποιήσεις και συμπλήρωσε «επαναλαμβάνω σε όλους τους τόνους και παρακαλώ τον σεβασμιότατο να εγκαταλείψει αυτές τις επιχειρήσεις».

Πηγή: kalimera-arkadia.blogspot.com

Διαβάστε επίσης:

«Έδιωξαν την καλόγρια γιατί δεν συναινούσε στα σχέδια τους» Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2010

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης