Τον δικό τους τρόπο για να διαμαρτυρηθούν εφηύραν νέοι και νέες έως 29 ετών, οι οποίοι εντάχθηκαν στην αγορά εργασίας μέσω επιταγής voucher.

Σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο οι «V for Voucher-ades» μιλούν για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τονίζοντας την ανάγκη «όλοι και όλες να υψώσουμε το ανάστημα μας απέναντι στους διαμεσολαβητές-ΚΕΚ και στην αυθαιρεσία του υπουργείου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μήνυμά τους έχει ως εξής:

«Είμαστε οι νέοι-ες, έως 29 ετών, «ωφελούμενοι» της επιταγής -voucher-«εισόδου στην αγορά εργασίας» από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Είμαστε οι νέοι-ες που δεν δουλεύουμε, αλλά “μαθητεύουμε”.

Εμείς, που παράγουμε έργο, αλλά δεν είμαστε εργαζόμενοι, εμείς, που περιμένουμε μήνες να πληρωθούμε, εμείς που είμαστε εκτεθειμένοι απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία, καθώς δε συμπεριλαμβανόμαστε σε κανένα νόμο, εμείς που φορολογούμαστε κανονικά, χωρίς να έχουμε ένσημα.
Γιατί πρέπει να επαναλαμβάνεται και να συνεχίζεται η εκμετάλλευσή μας από κυβερνήσεις και επιχειρηματίες; Πόσο ακόμα θα τους αφήσουμε να κερδίζουν σε βάρος μας, αφού πρώτα κατασκευάσουν το άνεργο μέλλον μας; Η ανεργία τους δε μας χωράει. Όπως και τα προγράμματα αυτά δε χωρούν τις ανάγκες μας για δουλειά, μισθό και ζωή με αξιοπρέπεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ εμείς ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ να υψώσουμε το ανάστημα μας απέναντι στους διαμεσολαβητές-ΚΕΚ και στην αυθαιρεσία του υπουργείου. Δημιουργήσαμε ένα ενεργό δίκτυο όπου ο καθένας μας συμμετέχει γνωστοποιώντας τις εμπειρίες του από το χώρο δουλειάς. Μια πρωτοβουλία των “ωφελουμένων” που σκοπό έχει το συντονισμό των εργαζομένων στα προγράμματα αυτά, για να μπορούμε οργανώσουμε τις διεκδικήσεις μας. Ν’ απαντήσουμε μαζί, απαιτώντας ν’ αναγνωριστούμε ως εργαζόμενοι ,όχι ως «ωφελούμενοι», με δικαιώματα κι αξιοπρέπεια στην εργασία.

Μόνος σου αόρατος – Μαζί ανίκητοι».

Δείτε το βίντεο:

Mε πληροφορίες από το enallaktikos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης