Βίντεο-Φωτογραφίες: Παναγιώτης Σαγκούρης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ), Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) και μέλη του ΠΑΜΕ έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών συναντήθηκε με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Γιώργο Αγγελόπουλο. Οι εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους, δεν έλαβαν σαφείς απαντήσεις και αναμένεται να συνεδριάσουν, προκειμένου να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκπαιδευτικοί από τη μία αντιδρούν στην αξιολόγηση που έχει προγραμματιστεί για τις 3 Οκτωβρίου κι από την άλλη απαιτούν μόνιμους διορισμούς, καθώς επίσης και εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Όπως αναφέρουν οι Ενώσεις, οι κινητοποιήσεις αυτές αποτελούν «μια πρώτη πανελλαδική και συντονισμένη απάντηση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, που τσακίζει εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα στο όνομα της ”εξοικονόμησης” και στην εκπαίδευση, που τρέχει μαραθώνιο για να πιάσει τους αντιλαϊκούς στόχους του 3ου Μνημονίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης