Με κεντρικό σύνθημα «Λύσσα και συνείδηση, άρνηση και βία… Φωτιά στις φυλακές και στα σφαγεία», μια ομάδα εκατό περίπου ατόμων συγκεντρώθηκαν  νωρίτερα στην πλατεία Ομονοίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον εγκλεισμό και τον βασανισμό των ζώων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, πραγματοποίησαν πορεία κατά μήκος της οδού Αθηνάς, προς την Βαρβάκειο αγορά όπου στην είσοδο της πέταξαν φεϊγβολάν το οποίο έγραφε «Κανένα ζώο δεν είναι εμπόρευμα».

Στην συνέχεια οι αντιεξουσιαστές προχώρησαν προς την οδό Ερμού όπου συνέχισαν την πορεία τους προς το Σύνταγμα φωνάζοντας καθ όλη την διάρκεια συνθήματα υπέρ των ζώων και κατά της κρεατοφαγίας και τον καταστημάτων που τα εκμεταλλεύονται.


Μάλιστα κατά το τέλος της κινητοποίησης τους οι αντιεξουσιαστες έκλεισαν για λίγο την είσοδο των McDonald’s στο Σύνταγμα φωνάζοντας συνθήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωση τους σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέφεραν σχετικά με το θέμα πως «Για αυτό επιλέγουμε τη φυτοφαγία και τη μη χρήση ζωικών προϊόντων και άλλων που προϋποθέτουν πειράματα σε ζώα, ως μια μορφή άρνησης απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης και το βασανισμό των μη ανθρώπινων ζώων. Παρόλο που οι καταναλωτικές μας συνήθειες αντικατοπτρίζουν την εναντίωσή μας στην εκμετάλλευση των ζώων, δεν τρέφουμε αυταπάτες ως προς τα όριά τους. Η συλλογική δράση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να χτυπηθούν οι σχέσεις εξουσίας, οι οποίες δεν περιορίζονται μεταξύ ανθρώπων. Σε αυτά τα πλαίσια προτάσσουμε τη διαρκή σύγκρουση με κάθε βιομηχανία θανάτου και το κράτος που τις στηρίζει».


Καθ όλη την διάρκεια της κινητοποίησης των αναρχικών υπήρξε και ισχυρή δύναμη της αστυνομίας όπου επέβλεπε με διακριτικότητα τους διαδηλωτές.

Φωτογραφίες: Eurokinnissi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης