Διαμαρτυρία διανομέων φαγητού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018, 08:51
Διαμαρτυρία διανομέων φαγητού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματίσει για σήμερα στις 11.00 η επιτροπή αγώνα διανομέων φαγητού.

Το «ραντεβού» έχει δοθεί έξω από το Υπουργείο Εργασίας, ενώ αντίστοιχη διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Σε ανακοίνωσή τους οι διανομείς αναφέρουν:

Συνάδελφοι –ισσες με τις δεκάδες μοτοπορείες, παραστάσεις διαμαρτυρίας κτλ, τον αγώνα μας στον δρόμο, καταφέραμε να αναδείξουμε τα προβλήματά μας και να εξαναγκάσουμε ΜΜΕ και υπευθύνους να ασχοληθούν με αυτά:

1. Τα δεκάδες εργατικά δυστυχήματα – δολοφονίες και την παντελή έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στον κλάδο μας.
2. Τα προβλήματα που παρουσιάζονται για το ζήτημα των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στον Επισιτισμό και κυρίως στην εφαρμογή τους (ανασφάλιστη εργασία, υποασφάλιση, κλοπή των δώρων, αργιών, νυχτερινών κτλ).
3. Τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και έναν μήνα των 3 συναδέλφων διανομέων φαγητού για την επαναπρόσληψή τους, που απολύθηκαν παράνομα και καταχρηστικά από την ασύδοτη εργοδοσία στο πατσατζίδικο «Τσαρούχας».

Οι δράσεις, οι κινήσεις και ο αγώνας μας είχαν ως αποτέλεσμα:

• Να κλείσουμε συνάντηση στο υπουργείο εργασίας στην Αθήνα, την Τρίτη 2 Οκτώβρη με τον γενικό γραμματέα Α. Νεφελούδη, όπου αντιπροσωπεία συναδέλφων θα θέσουμε όλα τα παραπάνω ζητήματα.
• Βουλευτές της κυβέρνησης ετοιμάζουν επερώτηση στη Βουλή για το ζήτημα των Συμβάσεων Εργασίας, τα αιτήματά μας για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και για το θέμα των απολύσεων στο πατσατζίδικο «Τσαρούχας».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018, 10:01