Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν οι καθηγητές γυμνασίων και λυκείων, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν τρίωρες στάσεις εργασίας στα σχολεία.

Οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο, γύρω στις 12.30 το μεσημέρι, και παρέμειναν μέχρι τις 4 το απόγευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πανό και συνθήματα ζήτησαν να καταργηθεί ο θεσμός του ωρομίσθιου εκπαιδευτικού και να γίνουν μαζικές, μόνιμες προσλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης, να διορίζονται στην εκπαίδευση κατόπιν εξετάσεων του ΑΣΕΠ, ωστόσο, έχει διευκρινισθεί ότι οι πίνακες των αναπληρωτών με την προϋπηρεσία τους εξακολουθούν να ισχύουν και ότι οι προσλήψεις την επόμενη σχολική χρονιά θα γίνουν με το ισχύον καθεστώς.

Εκπρόσωποι των καθηγητών συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Παιδείας, Γιάννη Πανάρετο, και του εξέθεσαν τα αιτήματα του κλάδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύριο, το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει για να καθορίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στα Χανιά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χανίων πραγματοποίησαν το μεσημέρι εκπαιδευτικοί.

Οι καθηγητές, οι οποίοι συμμετείχαν και σε τρίωρη στάση εργασίας, διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που προωθούνται στο σύστημα διορισμών αλλά και για την κατάργηση της επετηρίδας.

«Η υπουργός θα μας βρει αντιθέτους και στο δρόμο, αν μέχρι και ο τελευταίος ωρομίσθιος και αδιόριστος δεν αποκατασταθεί εργασιακά», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, Γιάννης Παπαστάμος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης