Διαμαρτυρία ενάντια στη 2η Διεθνή Έκθεση Γούνας

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012, 07:05
 Διαμαρτυρία ενάντια στη 2η Διεθνή Έκθεση Γούνας
Διαμαρτυρία έξω από το εκθεσιακό κέντρο Expo Athens στην Ανθούσα Αττικής θα πραγματοποιήσουν τα μέλη της της «Αντισπισιστικής Δράσης» και της «Δράσης Ενάντια στη Γούνα» σήμερα Σάββατο 31 Μαρτίου στις 13:00 το μεσημέρι κατά της 2η Διεθνή Έκθεση Γούνας, που θα διεξαχθεί εκεί 28 - 31/3.

Tα μέλη της «Αντισπισιστικής Δράσης» και της «Δράσης Ενάντια στη Γούνα» είναι γνωστό, ότι δίνουν δυναμικό παρόν σε αυτού του είδους τις διαμαρτυρίες, αφού και πέρυσι κατάφεραν να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας και πάνω σε αυτό το εμπόριο της φρίκης και την αιματοβαμμένη βιομηχανία.

Στην ανακοίνωση τους σχετικά με την επικείμενη διαμαρτυρία τονίζουν:

«Η αντιμετώπιση των μη ανθρώπινων ζώων από τον άνθρωπο εντάσσεται στα πλαίσια του “περιουσιακού στοιχείου” και του “προϊόντος”.
Στο πλευρό όλων αυτών που δολοφονούν μη ανθρώπινα ζώα είναι το ίδιο το σύστημα εξουσίας, με εργαλεία τους νόμους του και τα καταναλωτικά πρότυπα που προβάλλει. Και όλα αυτά, με το κενό επιχείρημα ότι τα ζώα αποτελούν πρώτη ύλη στη διάθεση του ανθρώπου.
Τα ζώα έχουν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γεγονός που καθιστά υποκριτική την αγάπη του ανθρώπου για ελευθερία ζώντας σε σταθερή κυριαρχία και υποδούλωση των μη ανθρώπινων ζώων.
Η βιομηχανία μόδας και «ομορφιάς» δε μένει αμέτοχη, καθώς προβάλλει τα ζωικά προϊόντα ως αναπόσπαστο στοιχείο και πηγή της ανθρώπινης ευημερίας και ευτυχίας. Τα ΣΦΑΓΕΙΑ και τα ΕΚΤΡΟΦΕΙΑ είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ της επίπλαστης ευτυχίας.
Η Διεθνής Έκθεση γούνας έρχεται για δεύτερη φορά στην Αθήνα. Προκαλεί, όχι για τα τεράστια κέρδη ή τη χλιδή - που ονειρεύεται μεγάλο μέρος του κόσμου - αλλά για την αλαζονεία όλων αυτών των εμπόρων που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο χτίζουν αυτοκρατορίες εις βάρος των ανθρώπινων και μη ζώων.
Με την έκθεση αυτή, ελληνικά αφεντικά στοχεύουν στο να κλείσουν συμφωνίες με τα αντίστοιχα καθάρματα του εξωτερικού. Κέρδη που αποκτώνται από την ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΖΩΩΝ ετησίως.
Για 4 μέρες το Expo Athens θα φιλοξενεί μια “αφρόκρεμα” μεγαλοεμπόρων, ακριβοπληρωμένα μοντέλα και τα “εμπορεύματα”…»
Όλοι ανεξαιρέτως μπορούν να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία. Όσο περισσότεροι συμμετάσχουν τόσο πιο δυνατή θα είναι η φωνή αυτών των ανθρώπων που παλεύουν για το αυτονόητο, την απελευθέρωση των γουνοφόρων ζώων.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012, 07:05