Διέκοψαν την ομιλία Βενιζέλου στην ΔΕΘ

Διέκοψαν την ομιλία Βενιζέλου στην ΔΕΘ
Διαμαρτυρία κατά την παρουσίαση βιβλίου του εκδότη Πέτρου Παπασαραντόπουλου από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο, έκαναν μέλη του σωματείου Βιβλίου-Χάρτου και φοιτητές, στο περίπτερο 13 της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Τον λόγο είχε ο κ. Βενιζέλος όταν μέλη του σωματείου και φοιτητές, που είχαν πάρει θέση στο ακροατήριο, άρχισαν να διαμαρτύρονται, ζήτησαν να κάνουν παρέμβαση για να πουν τις δικές τους απόψεις και φώναξαν συνθήματα όπως «θα είμαστε εδώ θα είμαστε παντού, θα γίνουμε ο φόβος του κάθε υπουργού» και «εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη».


(Πηγή φωτό: αναγνώστης της zougla.gr Μ. Γκουτζιούδης)

Διαμαρτυρήθηκαν ακόμη για την παρουσία αστυνομικών στον χώρο, ακολούθησε ένταση και τελικά η παρουσίαση του βιβλίου διακόπηκε. Στο πάνελ, εκτός από τον υπουργό, βρίσκονταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο καθηγητής Γιώργος Τσιάκαλος και ο συγγραφέας Π. Παπασαραντόπουλος.

Το βιβλίο του Π. Παπασαραντόπουλου με τίτλο «Πολιτικό τραβέρσο στην ύστερη μεταπολίτευση» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Επίκεντρο».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011, 23:43