Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί έξω από το Υπουργείο Οικονομικών οι εργαζόμενοι των θυγατρικών εταιρειών του Εθνικού Οργανισμού Μικρών-Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας (ΕΟΜΜΕΧ).

Οι εργαζόμενοι έχουν μείνει… μετέωροι, καθώς, όταν το 2011 ξεκίνησαν οι διαδικασίες συγχώνευσης του ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε., οι υπάλληλοι που εργάζονταν στη μητρική εταιρεία μεταφέρθηκαν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, δεν συνέβη το ίδιο όμως και με όσους απασχολούνταν στις θυγατρικές εταιρείες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το άρθρο 16 του νόμου 4038/2012, οι θυγατρικές εταιρείες καταργήθηκαν, οι εργαζόμενοι όμως ούτε απορροφήθηκαν από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου ούτε απολύθηκαν.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά, ούτε αμείβονται (αφού οι εταιρείες στις οποίες εργάζονταν καταργήθηκαν) ούτε όμως μπορούν να εργαστούν αλλού, καθώς ακόμα δεν έχουν… απολυθεί!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον οι υπάλληλοι είναι στα κάγκελα και ζητούν το… αυτονόητο: να απαγκιστρωθούν από αυτήν την πρωτοφανή κατάσταση είτε μέσω απορρόφησής τους σε κάποια άλλη υπηρεσία είτε μέσω απόλυσης και καταβολής της νόμιμης αποζημίωσης.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του zougla.gr

Ρεπορτάζ: Πέτρος Σιδερέας
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης