Διαμαρτυρία για την επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013, 21:35
Διαμαρτυρία για την επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο Πέραμα, πραγματοποίησαν το απόγευμα ναυτεργατικά σωματεία, συνδικάτα και σωματεία της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, με αφορμή την αιματηρή επίθεση που δέχθηκε την περασμένη Παρασκευή ομάδα μελών του ΚΚΕ, στη διάρκεια αφισοκόλλησης, που όπως κατήγγειλαν, έγινε απρόκλητα από περίπου 50 μέλη της Χρυσής Αυγής.

Με το σύνθημα «Χρυσή Αυγή ρουφιάνοι των αφεντικών έξω από το Πέραμα την πόλη εργατών», ναυτεργατικά σωματεία και σωματεία της ζώνης διαδήλωσαν έξω από τη Ζώνη και πραγματοποίησαν πορεία στο Πέραμα.

«Δίνουμε σήμερα μια ακόμα αποστομωτική απάντηση στους τραμπούκους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στην ομάδα των εφοπλιστών και των μεγαλοεργαλάβων που τους σιγοντάρουν», τόνισε στην ομιλία ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννής και πρόσθεσε ότι τέτοιες ενέργειες και τακτικές δεν μπορούν να μας τρομοκρατήσουν και να μας στείλουν στα σπίτια μας.

Στη σημερινή συγκέντρωση συμμετείχε το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών-Καθαριστών, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ.

Σημειώνεται, ότι από την επίθεση εναντίον των μελών του ΚΚΕ είχαν τραυματιστεί εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη της διοίκησης.

Η Χρυσή Αυγή, σε ανακοίνωσή της, έχει κάνει λόγο για συκοφαντίες και τεχνητή ένταση που επιχειρεί το ΚΚΕ, με αφορμή τη δημιουργία εθνικιστικού φορέα Ελλήνων εργατών στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013, 21:35