Διαμαρτυρία κατοίκων της Λευκίμμης για τον ΧΥΤΑ στο υπουργείο Εσωτερικών

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019, 20:55
Διαμαρτυρία κατοίκων της Λευκίμμης για τον ΧΥΤΑ στο υπουργείο Εσωτερικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της Λευκίμης Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα έξω από το υπουργείο Εσωτερικών επι της οδού Σταδίου.

Οι κάτοικοι της Λευκίμης διαδήλωσαν ενάντια στην απόφαση αδειοδότησης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στην περιοχή τους, θέμα για το οποίο προειδοποίησε και  με κυρώσεις η Κομισιόν. 

 

Δηλώσεις κατοίκων στον φακό του zougla.gr:

 

 

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμη σημειώνεται: "Με μεγάλη ανησυχία βλέπουμε τη Λευκίμμη, κάθε μέρα που περνάει, να οδηγείται σε ανεξέλεγκτο κοινωνικό αδιέξοδο. Αλλεπάλληλες καταστροφικές αποφάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και η συνεχής κρατική καταστολή έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση με αφορμή το θέμα των απορριμμάτων. Για μια ακόμη φορά τα κελιά της Ασφάλειας Κέρκυρας έχουν γεμίσει με Λευκιμμιώτες. Tα αίτια που έχουν οδηγήσει την κατάσταση σε αδιέξοδο είναι πολιτικά, άρα η μόνη λύση που μπορεί να υπάρξει είναι πολιτική λύση."

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή σε περίπτωση που το έργο προχωρήσει και τονίζουν ότι η δημιουργία ΧΥΤΥ που θα διαχειρίζεται τα σκουπίδια πέντε εκατομμυρίων τουριστών θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων ολοκλήρου του νησιού.

Όπως εξηγούν, η Λευκίμη είναι πλέον στρατοκρατούμενη περιοχή. "Αλλεπάλληλες καταστροφικές αποφάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και η συνεχής κρατική καταστολή έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση με αφορμή το θέμα των απορριμμάτων. Για μια ακόμη φορά τα κελιά της Ασφάλειας Κέρκυρας έχουν γεμίσει με Λευκιμμιώτες", σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμα:

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019, 20:55