Ενεργά μέλη της κίνησης «Κοινωνία των Πολιτών», προτρέπουν τους κατοίκους της Αθήνας να διαμαρτυρηθούν αύριο το πρωί «για την επαίσχυντη αυτή απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και των υπεύθυνων του Μουσείου της Ακρόπολης, που υπέκυψαν για ακόμα μια φορά στις πιέσεις των Θεοκρατών».

Τα μέλη της κίνησης αντιδρούν στην παρέμβαση των ιεραρχών, οι οποίοι επέβαλαν στον διευθυντή του Μουσείου κ. Δημήτρη Παντερμαλή να κόψει σκηνές του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά από βίντεο που δείχνει ότι ρασοφόροι κατέστρεψαν τον 8 μ.Χ. αιώνα το μνημείο καθώς το θεωρούσαν ειδωλολατρικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στις 10:30 κάτω από την Ακρόπολη. Ως σημείο συνάντησης έχει οριστεί ο σταθμός του Μετρό «Ακρόπολη». Τα μέλη της «Κοινωνίας των Πολιτών» τονίζουν ότι «η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Πέρα από την υγεία μας, το περιβάλλον μας και το οικονομικό μας, έχουμε να υπερασπιστούμε και έναν πολιτισμό που βάλλεται πανταχόθεν εδώ και αιώνες… Δράση τώρα! Με πρώτο βήμα τη συνειδητοποίηση της ιστορικής αλήθειας, την ενημέρωσή μας, καθώς επίσης και την ενημέρωση των συμπολιτών μας».

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Λογόκριναν βίντεο του Γαβρά για τον Παρθενώνα”  Σάββατο, 25 Ιουλίου 2009, 20:19

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης