Διαμαρτυρία ΚΚΕ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013, 19:25
Διαμαρτυρία ΚΚΕ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή
Με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την πάλη, ο αθλητισμός δεν είναι εμπόρευμα», αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με επικεφαλής το Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του κόμματος, προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της ΕΟΕ Εμμανουήλ Κατσιαδάκη.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, η παράσταση αυτή πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συνεδρίαση της ΔΟΕ στο Μπουένος Άιρες, όπου την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί η τελική απόφαση για την παραμονή ή όχι του αθλήματος της Πάλης στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ, «όλο το σκεπτικό της αρχικής απόφασης της ΔΟΕ, που παρουσιάστηκε το προηγούμενο διάστημα, στηρίζεται στα κριτήρια της αγοράς και της κερδοφορίας (τηλεθέαση, χορηγοί, εισιτήρια, εξοπλισμός κτλ) με βάση τα οποία προτείνεται να «πεταχτεί» έξω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα».

«Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν εξελιχθεί σε μια ‘γιορτή’ των πολυεθνικών, όπου ο αθλητισμός και η αθλητική προσπάθεια υποτάσσονται στο βωμό της εμπορευματοποίησης, του κέρδους και των πάσης φύσεως επιχειρηματικών συμφερόντων», επισημαίνει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι αυτό «θα οδηγήσει στην παραπέρα υποβάθμιση του αθλήματος και στην Ελλάδα, αφού, ως γνωστόν, ο χαρακτηρισμός ενός αθλήματος ως ολυμπιακού αποτελεί βασικό κριτήριο για τη στήριξη και τη χρηματοδότησή του».

«Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα συνεχίσουν την προσπάθεια να αναδείξουν τα προβλήματα στον τομέα της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού, εξαιτίας των εφαρμοζόμενων πολιτικών, που μετατρέπουν μια ανάγκη της νεολαίας και όλου του λαού σε εμπόρευμα. Θα πρωτοστατήσουν για να δυναμώσει στο σχολείο, τη γειτονιά η διεκδίκηση για το δικαίωμα στον αθλητισμό. Σε αυτήν την προσπάθεια θέλουμε να συμβάλλει και η πραγματοποίηση του αθλητικού Camp που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή (14-21 Σεπτέμβρη)», καταλήγει το δελτίο Τύπου του κόμματος.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013, 19:25