Με έναν ξεχωριστό τρόπο επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν Αθηναίοι για την κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίο του Άρεως το βράδυ της Τετάρτης.

Κρατώντας φαναράκια και φακούς, εκατοντάδες πολίτες έσπευσαν στο κεντρικό πάρκο της Αθήνας σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του πάρκου και κατόπιν περπάτησαν στο εσωτερικό του, ζητώντας με αυτό τον τρόπο να δοθεί λύση στα χρονίζοντα προβλήματά του, όπως η ασφάλεια και η καθαριότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένα ολόκληρο καλοκαίρι πέρασε με σβησμένο το Πεδίον του Άρεως από τον χάρτη της πόλης μας, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των φωτιστικών δεν λειτουργούν, παρά τις διαμαρτυρίες μας στην Περιφέρεια Αττικής, που έχει αρμοδιότητα για το θέμα. Ο Σεπτέμβρης του 2017 το βρίσκει κατασκότεινο, απότιστο, με αφρόντιστο πράσινο, βρώμικο… Η εγκαταλελειμμένη εδώ και πάνω από έναν χρόνο  μοναδική προσβάσιμη παιδική χαρά του Πεδίου του Άρεως έκλεισε πλέον για λόγους ”επικινδυνότητας”, ενώ οι γονείς, που τώρα αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά τους στην άλλη, μικρή παιδική χαρά, το κάνουν με «ομάδες περιφρούρησης» από τον φόβο του κυκλώματος ναρκωτικών και πορνείας που λειτουργεί ακριβώς δίπλα», ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωσή η διαδικτυακή κοινότητα «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως», που διοργάνωσε τη διαμαρτυρία. Στην εκδήλωση είχε προσκληθεί και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία ωστόσο είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι κατέχει κάποια θαυματουργή μέθοδο για να αλλάξει τα κακώς κείμενα δεκαετιών στο Πεδίο του Άρεως από τη μια μέρα στην άλλη, ευελπιστώ ότι στο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία της συνεργασίας για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για έναν εμβληματικό χώρο όπως το Πεδίο του Άρεως – έναν χώρο που μας αφορά όλους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κ. Δούρου. Στην εκδήλωση εκπροσωπήθηκε από την αντιπεριφερειάρχη Ερμίνα Κυπριανίδου, που κάλεσε «τις κινηματικές συλλογικότητες να αναπτύσσουν εθελοντική δράση πέραν της καταγγελτικής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης