Παράσταση διαμαρτυρίας για τα «ακατάλληλα» φίλτρα αιμοκάθαρσης θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι νεφροπαθείς του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Οι ασθενείς έχουν αποφασίσει να απέχουν από την αιμοκάθαρση για ένα δίωρο (12.00-14.00), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο έγινε ο διαγωνισμός για τα φίλτρα αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών χαρακτηρίζουν τον διαγωνισμό που διενεργήθηκε στο νοσοκομείο «έγκλημα» κατά της ζωής των ανθρώπων που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

Παράλληλα, επιρρίπτουν ευθύνες στους αρμοδίους της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, οι οποίοι -όπως υποστηρίζουν- συνεχίζουν «το έργο της εξόντωσης των αιμοκαθαρόμενων, παρά τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας των νεφροπαθών και της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας».

Όπως καταγγέλλουν, δεν ολοκληρώθηκε η νέα σύμβαση του Δημοσίου για τα φίλτρα αιμοκάθαρσης, με αποτέλεσμα κάθε νοσοκομείο της χώρας, από τις 10 Ιανουαρίου, να προκηρύσσει δικό του διαγωνισμό για να προμηθευτεί φίλτρα, χωρίς καμία προδιαγραφή και με μόνο κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρώτο θύμα αυτής της πολιτικής είναι οι νεφροπαθείς του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, όπου η διοίκηση του νοσοκομείου κατ’ εντολή του υπουργείου προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού για φίλτρα αιμοκάθαρσης χωρίς καμία προδιαγραφή» δηλώνουν οι εκπρόσωποι των νεφροπαθών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης