Την έντονη διαμαρτυρία του, αλλά και την αντίθεσή του, εκφράζει ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Βλαχάκης, για την απόφαση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) να αναστείλει από 19 έως 28 Οκτωβρίου 2012 την Τράπεζα (πλατφόρμα) Πληροφοριών του Επιμελητηρίου.

Να σημειωθεί ότι από την Τράπεζα Πληροφοριών του ΤΕΕ εκδίδονται οι βεβαιώσεις περί αυθαιρέτων, οι οποίες είναι αναγκαία προϋπόθεση για την υπογραφή μεταβίβασης ακινήτου (σύνταξη συμβολαίου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Βλαχάκης, με την αναστολή λειτουργίας της επίμαχης πλατφόρμας δεν μπορούν να υλοποιηθούν ούτε αυτές «οι λίγες συναλλαγές που έχουν απομείνει για τη μεταβίβαση ή τη σύσταση εμπραγμάτων δικαιωμάτων σε ακίνητο».

Ακόμη, ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων επισημαίνει ότι «δεν μπορούμε να κατεβάζουμε τα ρολά και η ζωή του Έλληνα πολίτη όπως και η ρύθμιση των ιδιωτικών δικαιωμάτων του να εξαρτώνται από τα συμφέροντα κλάδων» και προσθέτει ότι «η άσκηση δημόσιας λειτουργίας δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατάχρηση αρμοδιοτήτων».

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης