Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον ιερέα αρνητή που απομακρύνθηκε πραγματοποιούν αυτή την ώρα πιστοί έξω από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, ο ιερέας Αντώνιος Στυλιανάκης, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, ο οποίος φαίνεται να είναι αρνητής του κορωνοϊού και των μέτρων κατά της διασποράς του ιού, δεν θα ανήκει πλέον σε ενορία, με τη Μητρόπολη να καθορίζει από εβδομάδα σε εβδομάδα αν και πού θα λειτουργήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι σε βάρος του συγκεκριμένου ιερέα σχηματίστηκε δικογραφία καθώς τέλεσε Ανάσταση μετά τις 9 το βράδυ – παραβιάζοντας έτσι τα μέτρα που ήταν σε ισχύ.

Έξω από τη Μητρόπολη έχουν συγκεντρωθεί περίπου 50 άτομα που διαμαρτύρονται, ενώ στο σημείο βρίσκεται και η αστυνομία προκειμένου να μην υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα. Σε ανακοίνωσή του το «Δίκτυο Ελληνισμού», που αντιδρά στην απόφαση της Μητρόπολης, τονίζει πως «ο π. Αντώνιος, καθ’ όλη τη διάρκεια των μέτρων Covid, δεν συνηγόρησε στην εφαρμογή αντικανονικών μέτρων εντός των Ιερών Ναών, δηλαδή μέτρων που αντιτίθενται στους Ιερούς Κανόνες, στοn Νόμο και στο Σύνταγμα της Ελλάδας. Αντίθετα εφάρμοσε τα προβλεπόμενα στους Ιερούς Κανόνες τα οποία κατοχυρώνονται εκ του Συντάγματος και εκ του Νόμου (βλ. χαρακτηριστικά άρθρο 1 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος). Ο π. Αντώνιος «επόμενος τοις Αγίοις Πατράσι», καθ’ όλη τη διάρκεια των μέτρων Covid στήριξε την Πίστη των Χριστιανών στην παντοδυναμία του Υιού του Θεού και όχι στη φοβία του κορωνοϊού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Απαιτούμε, ως Σώμα της Εκκλησίας του Χριστού, την παραμονή του π. Αντωνίου Στυλιανάκη στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου» σημειώνει.

Πηγή: GRTimes

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης