Βίντεο-Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Κινητοποίηση πραγματοποιούν διανομείς και εργαζόμενοι στον Επισιτισμό στο υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας μέτρα προστασίας και ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη, έχει καθοριστεί συνάντηση με το υπουργείο και τον ΕΦΚΑ για μέτρα προστασίας και ασφαλιστικά δικαιώματα, μετά την απεργία του κλάδου που πραγματοποιήθηκε στις 9 Νοέμβρη, με τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων από τις πλατφόρμες «e-food» και «Wolt».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

Την ανάγκη για μέτρα προστασίας επιβάλλουν τα ίδια τα γεγονότα, τα πρόσφατα θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα» διανομέα στη Θεσσαλονίκη, σερβιτόρου στην Αθήνα, ο σοβαρός τραυματισμός διανομέα στον Βόλο.

«Είμαστε σκληρά εργαζόμενοι και βάζουμε καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή μας, εφόσον ακόμα και τα πιο βασικά και αναγκαία μέτρα προστασίας και ασφάλειας οι εταιρείες και η εκάστοτε κυβέρνηση τα έχουν φορτώσει στις πλάτες μας με τη γνωστή καραμέλα της “ατομικής ευθύνης”», σημειώνει το Συνδικάτο.

Στη συνάντηση θα απαιτήσει πρώτον να καθοριστούν «συγκεκριμένα τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας που πρέπει να παρέχουν οι εργοδότες προς τους διανομείς και δεύτερον να τεθούν πιο συγκεκριμένα τα αιτήματα για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και την κάλυψη των ασφαλιστικών δικαιωμάτων σε όλους τους διανομείς, ανεξάρτητα από τη μορφή απασχόλησης (επιδόματα ασθενείας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κάλυψη εργατικών ατυχημάτων κ.λπ.)».

Τα δικά του, ειδικά αιτήματα προβάλλει το επιχειρησιακό Σωματείο της «e-food», καλώντας τους εργαζομένους να συσπειρωθούν στις γραμμές του: Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ). Κατάργηση της τηλεργασίας. Επιστροφή όλων των συναδέλφων στα γραφεία, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, με αποκλειστική επιβάρυνση της εταιρείας. Για όσο διαρκεί το καθεστώς της τηλεργασίας, να καταβάλλεται στους τηλεργαζόμενους επίδομα, το οποίο να καλύπτει όλο το κόστος της εργασίας από το σπίτι (ρεύμα, Ίντερνετ). Κατάργηση του auto-answer στις κλήσεις για τα τηλεφωνικά κέντρα. Αύξηση του διαλείμματος σε δύο 15λεπτα και ένα 30λεπτο. Επίδομα για εργασία σε οθόνη και με ακουστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης