Σύγχυση επικρατεί στις τάξεις των διανομέων καυσίμων, μετά τη χθεσινή αύξηση του φόρου κατανάλωσης.

Οι διανομείς ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει ενημέρωση από το Υπουργείο Οικονομίας, και δη την υπηρεσία «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», για το εάν τα αποθέματα καυσίμων που είχαν στις αποθήκες τους θα πωληθούν με τον νέο φόρο ή με τον προηγούμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποτέλεσμα είναι να έχουν βάλει «χειρόφρενο» στα βυτιοφόρα τους και να μην πωλούν πετρέλαιο θέρμανσης.

«Παίρνουμε τηλέφωνο εγώ και συνάδελφοί μου στην «Ήφαιστος» και κανείς δεν μπορεί να μας ενημερώσει εάν θα πουλήσουμε τα αποθέματα που έχουμε με τον παλιό φόρο ή με τον νέο» υποστήριξε στη zougla.gr, διανομέας καυσίμων στην Κόρινθο.

«Αποτέλεσμα είναι να μην πουλάμε και ο κόσμος να έχει ξεμείνει από πετρέλαιο και να παγώνει. Δεν μπορεί το υπουργείο να μας ενημερώσει;» αναρωτιέται.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
/audio/!2010/100210/kapsalakis.mp3

Σε επικοινωνία της zougla.gr με την «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», οι υπεύθυνοι παραδέχθηκαν ότι όντως δεν υπάρχει ενημέρωση από το υπουργείο, αλλά συστήνουν στους διανομείς καυσίμων να κάνουν τις πωλήσεις τους με τον αυξημένο φόρο και περιμένουν τη σχετική διευκρίνιση: «Υπάρχει μια σύγχυση, αλλά συστήνουμε να κάνουν τις πωλήσεις με τον νέο φόρο, και από κει και πέρα τις καταχωρήσεις στον ΗΦΑΙΣΤΟ να τις κάνουν από αύριο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης