Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επί της Λ. Μεσογείων 227-231, θα πραγματοποιήσουν στις 10.00 το πρωί, εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμακά.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο ένα στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν κάποια πορεία.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα 160 εργαζόμενοι της επιχειρηματικής μονάδας τροχαίου(σιδηροδρομικού) υλικού και βιομηχανικών έργων του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά ( Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.) βρίσκονται εκτός εργασίας και τους οφείλονται δεδουλευμένα από 1η Μάιου 2009, ενώ δεν τους έχουν καταβληθεί ένσημα κοινωνικής ασφάλισης (Ι.Κ.Α. & ΤΣΜΕΔΕ) από 1η Οκτωβρίου 2009 και ουδέποτε καταβλήθηκε καμία νόμιμη αποζημίωση για εργασία αορίστου χρόνου δεκαετιών. Επίσης δεν έχουν το δικαίωμα να ενταχθούν στην τακτική επιδότηση του Ο.Α.Ε.Δ. ως μη απασχολούμενοι ενώ και στο Ι.Κ.Α. Ασπροπύργου οφείλονται από την επιχείρηση 4.000.000 € για εισφορές ασφάλισης.

Επίσης πάρα πολλοί συνάδελφοι που βρίσκονται στο όριο της συνταξιοδότησής τους δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν λόγω έλλειψης των ενσήμων τους, που δεν τους έχουν καταβληθεί.

Όλοι εμείς έχουμε υπογράψει μια και μοναδική σύμβαση εργασίας, αορίστου χρόνου με την Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. Και έχουμε εργασθεί πάρα πολλά χρόνια στα εμπορικά και πολεμικά πλοία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι εμείς είμαστε θύματα απαράδεκτων και καλά μεθοδευμένων διαβουλεύσεων, μιας απάτης, ενός δόλου που στήθηκε για να μας εκτοπίσουν από την εργασία μας μέσω μιας ΄΄Πώλησης εξυπηρέτησης΄΄ και μάλιστα χωρίς δεδουλευμένα και τις νόμιμες αποζημιώσεις μας ως εργαζόμενοι με δεκαετίες οι περισσότεροι στην Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.

Μεθόδευση και απάτη που ξεσκεπάστηκαν προ πολλού πανηγυρικά με τις υπογραφείσες απόρρητες συμφωνίες ( που προ πολλού βρίσκονται στα χέρια μας) της THYSSENKRUPP με τον άλλο φιλικό τους Γερμανικό συμβουλευτικό όμιλο DrMeyer για εκκαθάριση/πτώχευση της επιχειρηματικής μονάδας όπως και ακριβώς έγινε.

Σήμερα ζούμε όλοι εξαιτίας αυτής της απαράδεκτης κατάστασης στην εξαθλίωση και την δυστυχία, ενώ δε φταίξαμε απολύτως σε τίποτα.

Απεναντίας ως εργαζόμενοι με Εθνική συνείδηση για το δημόσιο συμφέρον εργαστήκαμε σκληρά όλα αυτά τα χρόνια και κρατήσαμε πολύ ψηλά και την ποιότητα και την παραγωγή, παραδίδοντας 359 βαγόνια (αυτοκινούμενα & ελκόμενα) στον ΗΣΑΠ και τον ΟΣΕ στο διάστημα 2000-2007.

Και θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε και όλα τα άλλα βαγόνια & μηχανές των Π.Σ. 39, Π.Σ. 35, Π.Σ. 37α που ” σπρώχθηκαν” να εκτελεστούν στην Γερμανία, την Ελβετία( ή ακόμη και να μην εκτελεστεί μονομερώς από την THYSSENKRUPP όπως η ΠΣ 37α για γνωστούς λόγους, αντί να δουλέψουν τα έργα Ελληνικά χέρια.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τι έγινε και πώς έγινε και αυτή την στιγμή αντί να λειτουργεί μια δυνατή παραγωγική μονάδα σιδηροδρομικού υλικού ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ πτώχευσε και χάνεται η πολύτιμη αυτή τεχνογνωσία για την Ελλάδα.

Εμείς διεκδικούμε την αποκατάσταση της μεγάλης αδικίας που έγινε σε βάρος μας και ζητάμε να γίνει πράξη η δέσμευση στις 24/09/09 μέσα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά του αρμόδιου τότε τομεάρχη ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Κον. Μ.Χρυσοχοϊδη. (βλ. και δελτίο τύπου 24/9/09 του ΠΑΣΟΚ).

Απαιτούμε πολιτική λύση του πολύ σοβαρού αυτού προβλήματος μας. Συγκεκριμένα:

1. Την αναγνώριση και την συνέχιση της εργασιακής μας σχέσης με τα ίδια δικαιώματα όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι με την Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. με την οποία έχουμε υπογράψει και τις μοναδικές συμβάσεις εργασίας μας αορίστου χρόνου.

2. Την καταβολή των δεδουλευμένων μας από την 1/05/09 και την συνέχιση της καταβολής τους από τους ίδιους οικονομικούς πόρους που καταβάλλονται και στους υπόλοιπους εργαζομένους του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά στην βάση της ισχύουσας διμερούς συλλογικής σύμβασης.

3. Την αποκατάσταση/καταβολή των ενσήμων-κοινωνικής ασφάλισης μας από 1/10/09

4. Την συνέχιση της λειτουργίας των επιχειρηματικής μονάδας σιδηροδρομικού υλικού και βιομηχανικών έργων σε ένα ενιαίο Ναυπηγείο για να συνεχίσει να παράγει βιομηχανικό πλούτο και απασχόληση.

5 Την χορήγηση του ετήσιου εποχικού βοηθήματος των 826 ευρώ (Οκτώβριος 2011) σύμφωνα με τον νόμο Ν 1839/89 που καταβάλετε και στους μεταλλεργάτες της Ζώνης χωρίς προϋποθέσεις ένσημων μας για το έτος 2010

6 Άμεση καταβολή από την εργοδοσία των εισφορών στο ΙΚΑ Ασπρόπυργου που ανέρχονται σε 4.000.000 ευρώ.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης