Την έντονη διαμαρτυρία του για την εξαγγελθείσα ένταξη του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ εκφράζει o Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

«Χωρίς να ερωτηθούν οι υγειονομικοί φορείς, χωρίς να προηγηθεί καμιά ενημέρωση, με καθαρά οικονομικά κριτήρια, ένα βιώσιμο ταμείο ρίχνεται στον Καιάδα του ΕΟΠΥΥ. Οι φαρμακοποιοί μαζί με τους υπόλοιπους υγειονομικούς φορείς θα συντονίσουν τη δράση τους για να αποτρέψουν την καταστροφή του ταμείου τους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα, ο Σύλλογος Εργαζομένων της Alpha Bank εκφράζει την αντίδρασή του στην προοπτική να ενταχθούν τα τρία Ταμεία Υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ και την αυτοδίκαιη μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση, είχε κατατεθεί έγκαιρα στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ιωάννη Βρούτση, με αρ. πρωτ. 21486/2047, η αναλογιστική μελέτη που αποδεικνύει τη βιωσιμότητα του ταμείου, με σκοπό την άμεση δημιουργία Ενιαίου Ταμείου Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων με τη μορφή ΝΠΙΔ, το οποίο δεν θα χρηματοδοτείται από το κράτος και θα καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων και των συνταξιούχων των τραπεζών, καθώς και τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών τους.

Ωστόσο, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «τελικά υπερισχύει η λογική του πλιάτσικου και της ισοπέδωσης» και ο ΕΟΠΥΥ «καταρρέει πνιγμένος στα χρέη και την ανυποληψία». «Οι υπουργοί Εργασίας και Υγείας αποφάσισαν την ώρα της κατάρρευσης του ΕΟΠΥΥ να θυσιάσουν και τα μόνα υγιή ταμεία για να πάρουν μια προσωρινή ταμειακή ανάσα», καταλήγει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης