Διαψεύδεται η φωτογραφία που δημοσίευσε η ιστοσελίδα Piperata.gr και η οποία φερόταν να απεικονίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει χειραψία με τον προφυλακιστέο αστυνομικό που κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για την υπόθεση κακοποίησης της 19χρονης στην Ηλιούπολη. 

Το δημοσίευμα αυτό στο Piperata.gr υπογράφει ο δημοσιογράφος- διαχειριστής της ιστοσελίδας Πάρις Κουρτζίδης, ο οποίος, με βάση πρόσφατη ανακοίνωση, συνεργάζεται δημοσιογραφικά και πολιτικά με τον Γιώργο Τράγκα. Παράλληλα, σύμφωνα με άλλη ανάρτηση στο διαδίκτυο, ο Πάρις Κουρτζίδης είναι εκπρόσωπος του κόμματος «Κίνημα Ελεύθερων Ανθρώπων». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διάψευση, εκτός από τα Piperata.gr, αφορά και τους ιστότοπους www.press gr.com, ixnos.blogspot.com, sibilla-gr-sibilla.blogspot.com, neakeratsiniou.blogspot.com, oxafies.com και documentonews.gr.

Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο Ellinika Hoaxes, η υπό εξέταση φωτογραφία εντοπίζεται σε φωτορεπορτάζ τοπικής ενημερωτικής ιστοσελίδας της Κεφαλονιάς, ήδη από τις 5 Ιουλίου του 2018, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο περιοδείας του επισκέφτηκε το νησί της Λευκάδας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο ο άνδρας που απεικονίζεται στην εν λόγω φωτογραφία δεν είναι ο αστυνομικός που εμπλέκεται στην υπόθεση κακοποίησης της 19χρονης από την Ηλιούπολη και κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, απειλή και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα.

Μια βασική διαφορά ανάμεσα στους δύο άνδρες (πέρα από τις διαφορές σε ομοιότητα και ηλικία – γεννηθείς το 1982 ο κατηγορούμενος αστυνομικός) είναι η δερματοστιξία. Χαρακτηριστικά, ο άνδρας που κάνει τη χειραψία με τον κ. Μητσοτάκη στο Νυδρί της Λευκάδας και φορά κόκκινο T-shirt της Αγγλίας από το παγκόσμιο κύπελλο του 2018 φέρει στους πήχεις του τατουάζ. Αντιθέτως, ο νεαρότερος σε ηλικία προφυλακιστέος αστυνομικός δεν φέρει τατουάζ στα αντίστοιχα σημεία.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης