Η Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος κατήγγειλαν ότι ανήμερα της Πρωτοχρονιάς 11χρονο παιδί, υπηκοότητας Πακιστάν, ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικό, επειδή ζήτησε να πάει στην τουαλέτα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Από την πλευρά της, η ελληνική αστυνομία διέψευσε το περιστατικό υπογραμμίζοντας πως «σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα οι ισχυρισμοί για βιαιοπραγία και βασανισμούς ανηλίκων αλλοδαπών από αστυνομικούς στον Ε.Χ.Π.Α. Ανηλίκων Αμυγδαλέζας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, διευκρινίζεται από την αστυνομία πως ο ανήλικος είναι 14 ετών και όχι 11, όπως αναφέρθηκε στην καταγγελία. Επιπρόσθετα, την επόμενη ημέρα «ο ανήλικος επικαλέστηκε εκ νέου κοιλιακό άλγος και μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Παίδων Π.&Α. Κυριακού, όπου και πάλι δεν διαπιστώθηκε τίποτα και συνεστήθη διαιτητική αγωγή».

«Ο συγκεκριμένος ανήλικος υπήκοος Πακιστάν την 18-12-2012 συνελήφθη να διαμένει παράνομα στη χώρα μας, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων και αφού ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Ανηλίκων Αθηνών παραδόθηκε αυθημερόν στο Ε.Χ.Π.Α Ανήλικων Αμυγδαλέζας, όπου παραμένει για να εφαρμοστεί το διοικητικό μέτρο της επιστροφής στη χώρα καταγωγής του» καταλήγει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Καταγγελία για βασανισμό ανήλικου κρατούμενου στην Αμυγδαλέζα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης