Ανακοίνωση εξέδωσαν τα εκπαιδευτήρια «Δούκα» όσον αφορά δημοσιεύματα για διαρροή θεμάτων της Α΄ Λυκείου.

Το δελτίο τύπου παρατίθεται αυτούσιο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ξεπερνάει κάθε όριο αντιδεοντολογικής δημοσιογραφίας. Χωρίς να διαθέτει κανένα στοιχείο παρά μόνο -όπως ομολογεί η ίδια στα ψιλά γράμματα- λαμβάνοντας υπόψη ανώνυμες καταγγελίες, αναφέρει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της τα Εκπαιδευτήρια Δούκα ως συμμέτοχο σε διαρροή θεμάτων της Α’ Λυκείου.

Επειδή η πρωτοσέλιδη αναφορά μόνο στο δικό μας σχολείο δεν μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός ή απειρία του συντάκτη, η αντίδρασή μας θα είναι άμεση και με κάθε νόμιμο μέσον, γιατί δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν έχουμε καμία σχέση με οποιαδήποτε διαρροή.

Εκτός από την καταδίκη της συκοφαντικής επίθεσης, μας ενδιαφέρει η αποκάλυψη αυτών που σχεδίασαν ένα τόσο χοντροκομμένο σαμποτάζ σε έναν εκπαιδευτικό οργανισμό με άσπιλη ιστορία 97 χρόνων, που υπηρετεί την Παιδεία της χώρας μας με σεβασμό, και πάνω από όλα ήθος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σχετικό δημοσίευμα προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών μας, οι οποίοι τοποθετούνται ως εξής:

«Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, πιστός στους νόμους του ελληνικού κράτους και στις υψηλού επιπέδου αξίες και αρχές τις οποίες υπηρετεί προς όφελος των μαθητών του, διαμαρτύρεται εντόνως για το συκοφαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», το ψεύδος του οποίου μπορούν να επιβεβαιώσουν όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν με την προσήκουσα σοβαρότητα και αυστηρότητα στις ενδοσχολικές εξετάσεις Α΄ Λυκείου, καθώς και οι γονείς τους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης