Διαρρήξεις στη ΔΟΥ και σε κοσμηματοπωλείο

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 7 Ιουνίου 2009, 19:44
Διαρρήξεις στη ΔΟΥ και σε κοσμηματοπωλείο

Δύο διαρρήξεις έγιναν τη νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή στη ΔΟΥ Μυτιλήνης και σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Ερμού στο κέντρο της πόλης.

Περίπου στις 6:30 το πρωί, η Πυροσβεστική υπηρεσία παρενέβη με αφορμή σήμα καπνού στον 3ο όροφο του κτηρίου της ΔΟY Μυτιλήνης στην προκυμαία της πόλης.

Έκπληκτοι οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι ο συναγερμός καπνού είχε ενεργοποιηθεί από τη σκόνη που προκλήθηκε από την προσπάθεια διαρρηκτών να τρυπήσουν την τσιμεντένια πλάκα ανάμεσα στον 3ο και στο 2ο όροφο του κτηρίου, από την προσπάθεια, δηλαδή, διαρρηκτών να κατεβούν στον όροφο όπου υπάρχει το χρηματοκιβώτιο της ΔΟΥ. Η ενεργοποίηση του συστήματος συναγερμού έτρεψε τους επίδοξους διαρρήκτες σε φυγή εγκαταλείποντας τα διαρρηκτά εργαλεία τους.

Στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία για μια άλλη διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο επί της οδού Ερμού στο ιστορικό κέντρο της Μυτιλήνης.

Οι διαρρήκτες αφού απενεργοποίησαν το σύστημα συναγερμού σε γειτονικό κατάστημα ρούχων αλλά και στο κοσμηματοπωλείο έσκαψαν τοίχο πάχους περίπου 70 εκατοστών και μπήκαν μέσα στο κοσμηματοπωλείο το οποίο και κυριολεκτικά άδειασαν.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος της αξίας των χρυσών αντικειμένων που κλάπηκαν, αλλά, ας σημειωθεί, ότι είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο κοσμηματοπωλείο πέφτει θύμα διάρρηξης.

Τον Αύγουστο του 2003 άγνωστοι από τη στέγη μπήκαν στο κοσμηματοπωλείο από το οποίο έκλεψαν κοσμήματα αξίας με τιμές εκείνης της εποχής περίπου 300 χιλιάδων ευρώ.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 7 Ιουνίου 2009, 19:44