Μία άκρως περίεργη υπόθεση κλοπής ερευνά η αστυνομία, έπειτα από καταγγελία για εισβολή διαρρηκτών στα Τοσίτσεια-Αρσάκεια Σχολεία Εκάλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, την περασμένη εβδομάδα άγνωστοι διέρρηξαν τα δύο γυμνάσια και ισάριθμα λύκεια που βρίσκονται στο ίδιο συγκρότημα κτηρίων στην περιοχή των βορείων προαστίων. Οι δράστες άρπαξαν με την ησυχία τους υπολογιστές και χρήματα που είχαν συγκεντρώσει μαθητές από το υστέρημά τους, με σκοπό μια εκπαιδευτική εκδρομή στο CERN στη Γενεύη.

Από το μαθητικό ταμείο αφαιρέθηκαν 18.000 ευρώ, τα οποία ήταν αποθηκευμένα σε χρηματοκιβώτιο, το οποίο επίσης εκλάπη από το κτήριο όπου στεγάζεται το Β’ Λύκειο.

Οι διαρρήκτες -ως φαίνεται- γνώριζαν άριστα τα κατατόπια και έδρασαν και στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις αρπάζοντας ακόμη δύο χρηματοκιβώτια. Το συνολικό ποσό που απέσπασαν ανέρχεται σε 25.000 ευρώ. Το ζήτημα δεν είναι το ύψος των χρημάτων που αφαιρέθηκαν αλλά το γεγονός ότι η διοίκηση των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων δεν έχει ακόμη διατάξει εσωτερική έρευνα-ΕΔΕ, παρότι έχουν περάσει τουλάχιστον οκτώ ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται όσον αφορά στη φύλαξη του σχολείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχολικό συγκρότημα υπάρχει νυχτοφύλακας αλλά και ένας άνδρας εταιρείας security, με αμοιβή. Οι υπάλληλοι χτύπησαν κανονικά τις κάρτες εργασίας τους, ωστόσο την επόμενη μέρα διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει διάρρηξη σε τρία γραφεία καθηγητών, όπου ήταν τοποθετημένα τα χρηματοκιβώτια.

Αποσιώπηση της υπόθεσης

Επισημαίνεται ότι μέχρι και πολύ πρόσφατα η αφαίρεση ακόμη και ενός ασήμαντου ποσού από τα σχολεία θα προκαλούσε την άμεση παρέμβαση του διευθυντή της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, καθηγητή Γιώργου Μπαμπινιώτη.

Σε παλαιότερη υπόθεση που απασχόλησε τη διοίκηση, μία καθηγήτρια που είχε καταγγείλει κλοπή μικροποσού από το ταμείο τιμωρήθηκε με τη μη επαναπρόσληψή της.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι στο παρελθόν χρήματα που ανήκουν σε κληροδοτήματα του Αρσακείου παίχτηκαν στο Χρηματιστήριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης