Διαρρήκτης έβαλε στο μάτι εξοχικά της Χαλκιδικής

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016, 10:36
Διαρρήκτης έβαλε στο μάτι εξοχικά της Χαλκιδικής
Καταλύματα τουριστών και εξοχικές κατοικίες στην Κασσάνδρεια Χαλκιδικής είχε ως στόχους 38χρονος διαρρήκτης, ο οποίος συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές.

Πρόκειται για έναν υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές. Συνολικά κατηγορείται για 13 κλοπές, τέσσερις από τις οποίες φέρεται ότι διέπραξε από κοινού με συνεργό του, ενώ η δικογραφία τού αποδίδει και μία απόπειρα κλοπής.

Η συνολική λεία, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ανέρχεται σε 10.000 ευρώ.

Οι κλοπές καταγράφηκαν από τις αρχές του προηγούμενου μήνα μέχρι την περασμένη Κυριακή. Πολλά, δε, από τα θύματα είναι παραθεριστές διαφόρων χωρών των Βαλκανίων.

Από την έρευνα των αστυνομικών του Α.Τ. Νέων Μουδανιών προέκυψε ότι ο 38χρονος εισερχόταν νυχτερινές ώρες από ανασφάλιστα σημεία σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, εξοχικές κατοικίες και δωμάτια ξενοδοχείων, πιάνοντας τους ενοίκους κυριολεκτικά στον ύπνο, ενώ αφαιρούσε χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα.

Κατά τη σύλληψή του βρέθηκαν στην κατοχή του χρηματικά ποσά σε διάφορα ξένα χαρτονομίσματα, όπως επίσης μία λάμα, την οποία φέρεται ότι χρησιμοποιούσε για να κόψει τις σήτες που διέθεταν τα σπίτια ή δωμάτια - «στόχοι».

Κάποια από τα κλοπιμαία εντοπίστηκαν κρυμμένα σε χωράφι και κατασχέθηκαν για να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016, 11:08