Με χαρακτηριστική ταχύτητα αντέδρασε το περιβάλλον του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, μετά τη δημοσιοποίηση καταγγελίας από τη zougla.gr για τα απανωτά θλιβερά φαινόμενα κακοποίησης νεότερων ευέλπιδων, με πρωταγωνιστές μέλη της ομάδας των αδελφών Φαραντάτου.

Άριστος ως προς την επικοινωνιακή τακτική, ο κ. Δ. Αβραμόπουλος έσπευσε να πληροφορήσει τη zougla.gr μέσω διαρροών από το Υπουργείο Άμυνας για τα μέτρα που έλαβε κατά των πρωταγωνιστών αυτών των θλιβερών επεισοδίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, ο αρχηγός της Σχολής παραπέμπεται στο Πειθαρχικό της Σχολής Ευελπίδων με το ερώτημα της αποπομπής την ίδια στιγμή που ο σχετικός φάκελος παραδίδεται σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου προκειμένου να εξακριβωθεί εάν τελικά περιέπεσε σε ποινικά αδικήματα.

Η καταγγελία μητέρας εύελπι στη Σχολή αφορούσε στα «ανδραγαθήματα» ενός μελλοντικού ανώτατου στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων, ονόματι Ν. Ταλιαδούρος, ο οποίος ξέσπασε με μίσος κατά του γιου της, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του στη Σχολή, μετατρέποντας τη διαμονή του νεαρού σε εφιάλτη.

Σύμφωνα με την αναφορά του πρωτοετούς εύελπι Διονύση Παπαντώνη, που έχει στη διάθεσή της η zougla.gr, η ομάδα τεταρτοετών υποχρέωσε τους πρωτοετείς να κάνουν κάμψεις, έχοντας στην πλάτη τους στρώματα και κουβέρτες, ενώ βιντεοσκοπούσαν το καψόνι με κινητό τηλέφωνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο τεταρτοετής Ν. Ταλιαδούρος αιφνιδίασε τον Παπαντώνη ψεκάζοντάς τον με αφρό ξυρίσματος στο πρόσωπο, γεγονός που του προκάλεσε χημικό τραύμα στο μάτι. Στην ημερησία διάταξη ήταν και οι βρισιές και οι προσωπικές προσβολές με σεξιστικό περιεχόμενο: «Δεν ξέρεις ποιος σε γ… ρε…» του έλεγαν οι βασανιστές του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπαίτιος τεταρτοετής τιμωρήθηκε με 10 ημέρες φυλάκιση, δηλαδή με το αυστηρότερο είδος ποινής με το οποίο μπορεί να τιμωρηθεί ένας εύελπις. Την 21η Οκτωβρίου του 2011, μετά την αναφορά του πρωτοετούς, επιβλήθηκε νέα «καμπάνα» 10 ημερών, με αυστηρή φυλάκιση. Ταυτόχρονα διετάχθη διοικητική έρευνα, η οποία ολοκληρώθηκε και αναμένεται η επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Επίσης, η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ διαβίβασε τον φάκελο της υπόθεσης από τη Σχολή στον αρμόδιο εισαγγελέα για τυχόν ποινικές ευθύνες.

Το περιβάλλον του Δημήτρη Αβραμόπουλου διαμηνύει ότι επιπρόσθετα ο νεαρός εύελπις θα υποστεί πλέον τις επιπτώσεις των πράξεών του κατά τη στρατιωτική του σταδιοδρομία, δεδομένου ότι αυτά έχουν ήδη καταγραφεί στον προσωπικό του φάκελο. Δηλαδή, ο εύελπις Ν. Ταλιαδούρος θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με την ανέλιξή του στις βαθμίδες του Στρατού Ξηράς.

Διαβάστε επίσης:

H Xούντα της Ευελπίδων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης