Τραγική ήταν, σύμφωνα με τους κατοίκους, η κατάσταση χθες το μεσημέρι στον Θεολόγο της Ρόδου, του Δήμου Πεταλούδων, μετά από διαρροή ντίζελ από τον υποθαλάσσιο αγωγό που τροφοδοτεί το εργοστάσιο της Δ.Ε.Η. Σορωνής.

Το ντίζελ διέρρευσε λίγα μέτρα από την ακτή με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κηλίδα μήκους 800 και πλάτους δύο μέτρων. Όπως εξήγησε στην zougla.gr ο δήμαρχος Πεταλούδων, κ. Μιχάλης Κορδίνας, «από τις 12:00 το μεσημέρι έως στις 16:00 το απόγευμα η ατμόσφαιρα στην παραλία του Θεολόγου ήταν αποπνικτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προφανώς, λόγω της εξάτμισης του πετρελαιοειδούς. Εμείς το μόνο που μπορέσαμε να κάνουμε, όταν πια ο άνεμος και τα ρεύματα ξέβρασαν το πετρέλαιο στην παραλία, ήταν να ξεκινήσουμε τον καθαρισμό της, καθώς στο μεταξύ είχε φτάσει μέχρι το γειτονικό Παραδείσι. Επειδή η κηλίδα ήταν τόσο κοντά στην ακτή, το Λιμενικό δεν χρησιμοποίησε κάποια μέσα για τον περιορισμό της. Δεν είναι λίγα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εξαιτίας της λειτουργίας του εργοστασίου. Όπως αντιλαμβάνεστε, εν μέσω τουριστικής περιόδου είναι κάτι ιδιαίτερα δυσάρεστο -και για περιβαλλοντικούς και για οικονομικούς λόγους».

Χθες μέλη της Επιτροπής Αγώνα των Κατοίκων του Θεολόγου, κάτοικοι και ξενοδόχοι της περιοχής κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά, ενώ συνελήφθη ο διευθυντής του ατμοηλεκτρικού σταθμού Σορωνής, κ. Γιάννης Χρυσοχόος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά τον ορισμό της τακτικής δικασίμου. Έρευνα για την ρύπανση διενεργεί το Λιμεναρχείο Ρόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης