Τυχόν ευθύνες για τη μη εφαρμογή από την κυβέρνηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα μισθολογικά των ενστόλων, αναζητεί από σήμερα το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, εξετάζοντας τη σχετική αίτηση που έχουν υποβάλλει οι στρατιωτικοί.

Το πρωί συνήλθε σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών η τριμελής Επιτροπή συμμόρφωσης του ΣτΕ χωρίς να κάνει δεκτό το αίτημα κυβέρνησης και ενστόλων να παρασταθούν, καθώς αυτό δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία. Εκτός από τον πρόεδρο του ΣτΕ κ. Ρίζο, μέλη της Επιτροπής είναι οι σύμβουλοι Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος και Δημήτρης Αλεξανδρής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διάσκεψη θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες προκειμένου να αποφασιστεί από την επιτροπή αν θα αναγνωριστεί προσωπική ευθύνη για τη μη συμμόρφωση σε υπουργό ή κάποιον άλλο αρμόδιο κρατικό λειτουργό ή φορέα. Σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να επιδικαστεί αποζημίωση, το ύψος της όμως συνήθως δεν είναι υψηλό πέραν της ηθικής απαξίας η οποία ούτως ή άλλως τη χαρακτηρίζει.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ τον περασμένο Ιανουάριο έκρινε ομόφωνα ότι οι περικοπές των αποδοχών των εσντόλων που έγιναν αναδρομικά από τη 1η Αυγούστου 2012 είναι αντισυνταγματικές και υποχρέωσε την Κυβέρνηση να καταβάλει τις διαφορές των αποδοχών τους.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης